Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Drones, ελικόπτερα και 2.105 αστυνομικοί στη μάχη των Εκλογών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
04.02.2023

Drones, ελικόπτερα και 2.105 αστυνομικοί στη μάχη των Εκλογών

Πανέτοιμο το πλάνο δράσης της Αστυνομίας για τις Προεδρικές - Αστακός επιτελεία, κόμματα και εκλογικά Κέντρα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε συναγερμό θα τεθεί η Αστυνομία ενόψει των Προεδρικών Εκλογών. Ενόψει της Κυριακάτικης Εκλογικής μάχης θα επιστρατευτούν την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 ανήμερα των Προεδρικών Εκλογών  2.105 αστυνομικοί.  

Η διήμερη επιχείρηση θα αρχίσει από σήμερα Σάββατο το απόγευμα όταν αστυνομικοί θα αρχίσουν τις περιπολίες σε σημεία κλειδιά, αλλά και εντός των πόλεων για τη διατήρηση της τάξης και ασφάλειας λίγες μόνο ώρες πριν από τις Προεδρικές.

Κατά την ημέρα των Εκλογών αστυνομικοί θα στελεχώσουν όλα τα εκλογικά κέντρα με σκοπό την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Από αυτούς οι 1.113 αστυνομικοί θα αστυνομεύσουν τα εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε κέντρο.

Με βάση το σχεδιασμό της επιχείρησης, θα συγκροτηθούν μηχανοκίνητες περιπολίες που θα καλύπτουν εκλογικά κέντρα, γραφεία Πολιτικών Κομμάτων και Προεδρικών Υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους, που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.

>>>>Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για την πιο μακρά προεκλογική<<<<

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Η Αστυνομία θα λάβει αυστηρά μέτρα  κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ η μεταφορά των καλπών, προς τα γραφεία του Εφόρου Εκλογής, πέραν από την αστυνομική συνοδεία, θα επιτηρείται και από τα εναέρια μέσα της Αστυνομίας (ελικόπτερα και drone).

Κέντρο Χειρισμού Κρίσεως

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας (εγκαταστάσεις ΜΜΑΔ), θα λειτουργήσει το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως από τις 07:00 το πρωί ενώ το παρόν του θα δώσει ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. Στις  Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, θα λειτουργήσουν τα Επαρχιακά Κέντρα Επιχειρήσεων, για παρακολούθηση της όλης επιχείρησης/ κατάστασης και συντονισμό των ενεργειών της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για αστυνόμευση των Εκλογών, η όλη επιχείρηση θα εξελιχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Τι θα γίνει σε περίπτωση εκλογής από την Κυριακή

Σε περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον πρώτο γύρο των εκλογών, έχει εκπονηθεί ειδικό πλάνο αστυνόμευσης για παροχή ασφάλειας, κατά την τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου.

Ανδρέου: Στόχος η αδιάβλητη διαδικασία

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι η διαφύλαξη της ομαλής και αδιάβλητης διεξαγωγής των εκλογών, η τήρηση του νόμου και της τάξης, η ασφάλεια των πολιτών, καθώς και η παροχή διευκολύνσεων στο κοινό.

 

Home