Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Ε.:Ζήτησε από την Αστυνομία συντονισμό κατά του μεταναστευτικού

Offsite Team -
19.01.2023 - 15:29

Ε.Ε.:Ζήτησε από την Αστυνομία συντονισμό κατά του μεταναστευτικού

Στο Αρχηγείο η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Αρχηγείο Αστυνομίας επισκέφθηκε σήμερα η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Beate Gminder, όπου είχε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σκοπό είχε την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Αστυνομίας Κύπρου και τον συντονισμό των ενεργειών των υπηρεσιών στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά το τρέχον έτος.

Η κ. Gminder στο πλαίσιο της συνάντησης, επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έργο της Αστυνομίας και ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την εξαίρετη συνεργασία των Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρμόδιων Οργανισμών της ΕΕ, ιδιαίτερα του Frontex με την Αστυνομία Κύπρου και πιο συγκεκριμένα με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Συνεχάρη επίσης, τον Αρχηγό για τη συμβολή της Αστυνομίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού και συγκεκριμένα στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το έτος 2022.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νεκρός μετανάστης ενώ διασταύρωνε το highway παρά το Πουρνάρα<<<<

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαχείριση του μεταναστευτικού, από οικονομικής πλευράς, αλλά και σε τεχνική υποστήριξη, καθώς και στη συνδρομή που παρείχε το Frontex με ανθρώπινο δυναμικό από το Μόνιμο Σώμα.

Να σημειωθεί, ότι η Κύπρος κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων σε επίδοση Κρατών Μελών σε ότι αφορά τις επιστροφές παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά αναλογία πληθυσμού είναι μακράν πρώτη.

Η κα. Gminder συνοδευόταν από τον αξιωματικό σύνδεσμο του Frontex κ. Γρηγόρη Αποστόλου, την κα. Simona Ardovino επικεφαλή της Μονάδας Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης και την κα. Γρηγορία Γαβριηλίδου του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της ΥΑ&Μ κ. Θωμάς Χατζήκυριακος και ο Υποδιοικητής κ. Σάββας Στεφανίδης.

Home