Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφερε στην Κύπρο 14 μετανάστες - Κατέληξε στη Φυλακή

Offsite Team -
07.02.2023

Έφερε στην Κύπρο 14 μετανάστες - Κατέληξε στη Φυλακή

Η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δυόμισι χρόνων επιβλήθηκε σε άντρα ηλικίας 24 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας να διαμείνει στη Δημοκρατία. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ο 24χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, βάσει δικαστικού εντάλματος, για το αδίκημα της υποβοήθησης, μετά την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 14 μεταναστών, στην επαρχία Αμμοχώστου, στις 12 Οκτωβρίου, 2023, 

>>>>Διαβάστε επίσης: Λαθροmετανάστευση: Ζητούν στοιχεία από Τ/κ στη Δικοινοτική<<<<<

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων των πιο πάνω αλλοδαπών, οι οποίοι με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας κατέπλευσαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων προσώπων που φέρονται να είναι οι διακινητές και οδηγοί της συγκεκριμένης βάρκας.

Με το πέρας των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, αξιολογώντας το μαρτυρικό υλικό που παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 24χρονο, χθες το πρωί επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας δυόμισι χρόνων.

 

Home