Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

To Εφετείο ανέστηλε φυλάκιση για παράνομη καλλέργεια κάνναβης

Offsite Team -
04.10.2022

To Εφετείο ανέστηλε φυλάκιση για παράνομη καλλέργεια κάνναβης

Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας: Δικαίωσε κάτοχο αξιογράφων
Γινόταν για σκοπούς έρευνας η καλλιέργεια

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαινόμενο σε ποινική έφεση του καταδικασθέντος σε φυλάκιση για καλλιέργεια 47 φυτών κάνναβης, ανέστηλε για περίοδο 3 ετών την έκτιση της επιβληθείσας ποινής και διέταξε να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Εφεσείων.

Συγκεκριμένα το Εφετείο με ομόφωνη απόφαση έκρινε υπερβολική την ποινή φυλάκισης δύο ετών στην κατηγορία της καλλιέργειας φυτών κάνναβης και 18 μηνών φυλάκιση στην κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

Στην απόφαση αναφέρται ότι ο εφεσίων καταδικάστηκε αφού παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε.

Στην απόφαση του Εφετείου αναφέρεται το εύρημα του πρωτόδικου Δικαστηρίου ότι οι παράνομες, αδιαμφισβήτητα, ενέργειες του Εφεσείοντα δεν συνδέονταν με παράνομο σκοπό και δη με πρόθεση εμπορίας όπως είναι οι συνήθεις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν και οφείλουν να αντιμετωπίζουν με κάθε αυστηρότητα τα Δικαστήρια, αλλά τέθηκε, πως η κατοχή και καλλιέργεια των 47 φυτών κάνναβης ήταν για σκοπούς έρευνας και όχι με σκοπό την προμήθεια σε τρίτα πρόσωπα.

«Υπό αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε, εν προκειμένω, να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση και θεωρούμε ότι η πρόσδοση άμεσης εκτελεστότητας στην ποινή κατέστησε την ποινική μεταχείριση του Εφεσείοντα έκδηλα υπερβολική», συνεχίζει το Εφετείο προσθέτοντας ότι «λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τον χρόνο που παρέμεινε στις Φυλακές μέχρι σήμερα, κρίνουμε ότι είναι πρέπουσα η περίπτωση της αναστολής της ποινής φυλάκισης».

ΚΥΠΕ

Home