Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκρηκτική κατάσταση στο «Πουρνάρα» αλλά τα μέτρα δεν αλλάζουν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
19.08.2022 - 06:00

Εκρηκτική κατάσταση στο «Πουρνάρα» αλλά τα μέτρα δεν αλλάζουν

132 μετανάστες θα απελαθούν μόνο αυτή την εβδομάδα - Συνεχόμενα επεισόδια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο «πονοκέφαλος» που προκαλούν στις Αρχές τα επεισόδια στο  Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα» συνεχίζεται. Τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 προσώπων  ανησυχεί εκ νέου την Αστυνομία.

Τα μέτρα δεν αλλάζουν

Μετά και τα νέα επεισόδια η Offsite News επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου ο οποίος ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο αλλαγής των μέτρων ανέφερε ότι «δεν προκύπτει αλλαγή των μέτρων. Η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει με τη διενέργεια περιπολιών και ελέγχων εντός της δομής και εκτός αυτής. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με την κοινότητα ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των κατοίκων με το Κέντρο Φιλοξενίας». 

>>>>Διαβάστε επίσης: Υψηλές οι δαπάνες για διαχείρηση Μεταναστευτικού<<<<

Τα επεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο

Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές τα επεισόδια στο Πουρνάρα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο μεταξύ μεταναστών από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Αστυνομία συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο απελάσεων αλλοδαπών μέσω της Frontex. Σύμφωνα με πληροφορίες την εβδομάδα που διανύουμε 15 - 19 Αυγούστου θα απελαθούν συνολικά 132 αιτητές.

Τα μέτρα και οι ενέργειες που λήφθησαν από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών μείωσαν τον αριθμό των αιτητών ασύλου στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» αφού αυτή τη στιγμή παραμένουν στο Κέντρο πέραν των 1500 ατόμων.

Home