Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκστρατεία εξεύρεσης αστυνομικών - 434 στην αφετηρία για Ακαδημία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.10.2022 - 06:00

Εκστρατεία εξεύρεσης αστυνομικών - 434 στην αφετηρία για Ακαδημία

Στόχος η κάλυψη των 673 κενών - Δεύτερη ευκαιρία σε 180 υποψήφιους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

O μηχανισμός εξεύρεσης νέων αστυνομικών συνεχίζεται. Στόχος η κάλυψη… χθες των   673 θέσεων (μαζί με τους ειδικούς αστυνομικούς) που δεν έχουν κάτοχο.  Τα τεράστια κενά δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο της Αστυνομίας διοικητικά αλλά και επιχειρησιακά.

Δεν είναι μυστικό εάν λεχθεί ότι η Αστυνομία ψάχνει αστυνομικούς παντού, αφού 434 υποψήφιοι αστυνομικοί παρακάθισαν σε εξετάσεις στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 διεκδικώντας τη θέση τους στην Αστυνομία. Παράλληλα,παρακάθησαν σε εξετάσεις άλλοι 180 που αποκτούν με αυτό τον τρόπο δεύτερη ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω υποψήφιοι πέρασαν τα τελευταία δυο χρόνια τις γραπτές εξετάσεις, αλλά απέτυχαν στα υπόλοιπα όπως για παράδειγμα τα ψυχομετρικά. Σημειώνεται ότι μετά από πρόσφατη απόφαση της Βουλής όσοι απέτυχαν στις αθλητικές δοκιμασίες έχουν και δεύτερη ευκαιρία να το πράξουν. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Αν πηδάς 40 πόντους μπορείς να γίνεις αστυνομικός<<<<

Όσον αφορά στους 434 υποψήφιους βρίσκονται στην αφετηρία μας προσπάθειας ένταξης στην Αστυνομία, αλλά ο τελικός αριθμός αυτών που θα προσληφθούν θα εξαρτηθεί από την  εν εξελίξει πορεία εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών που τρέχει από παλαιότερη προκήρυξη.  Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά προχωρημένη αφού οι υποψήφιοι αστυνομικοί πέρασαν τις αθλητικές δοκιμασίες και αναμένεται η ιατρική εξέταση και οι αναλύσεις νάρκοτεστ.

Σε μια άλλη εξέλιξη μετά από χειρισμούς του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου καθορίστηκαν οι επόμενες εξετάσεις πρόσληψης που θα γίνουν τον Ιανουάριο 2023. 

Home