Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρευνα για Θανάση: Ποινικές διώξεις για 4 πρόσωπα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.09.2022 - 06:00

Έρευνα για Θανάση: Ποινικές διώξεις για 4 πρόσωπα

Παραδίδεται την Πέμπτη στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ποινικές διώξεις για 4 άτομα εισηγούνται οι ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος που ολοκλήρωσαν την ποινική ανάκριση για το θάνατο του τότε εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου που εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας το Σεπτέμβριο του 2005. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<

Όπως πληροφορούμαστε, το πόρισμα  θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα μεθαύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 09:45 το πρωί. Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα θα κατατεθούν έξι γεμάτοι φάκελοι με όλα τα ευρήματα των ανακριτών.

Οι ποινικοί ανακριτές θα προβούν σε εισήγηση για διάπραξη πλημμελημάτων που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως δυο χρόνων εκτός εάν ο νόμος επισύρει βαρύτερη ποινή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινικοί ανακριτές έλαβαν 17 νέες καταθέσεις από αστυνομικούς, στρατιωτικούς αλλά και πρώην στρατιώτες που υπηρέτησαν μαζί με το θύμα.  

>>>>Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ<<<<

Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές στη βάση των όρων εντολής τους είχαν  4 μήνες από τον περασμένο Οκτώβριο για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, επειδή  δεν ολοκλήρωσαν  το έργο τους έλαβαν περιθώριο άλλων 4 μηνών.

Πάντως, τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Home