Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχονται εξελίξεις με διορισμούς Βοηθών Αρχηγών - Ονοματολογία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.09.2022 - 06:00

Έρχονται εξελίξεις με διορισμούς Βοηθών Αρχηγών - Ονοματολογία

Οι 3 από τις 4 θέσεις έμειναν κενές - Αναμένεται η απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αστυνομία έμεινε χωρίς Βοηθούς Αρχηγούς αφού οι αφυπηρετήσεις των Βοηθών Αρχηγών Γεώργιου Φράγκου και Πανίκου Αντωνίου, αλλά και ο διορισμός του Δημήτρη Δημητρίου στη θέση του Υπαρχηγού άφησαν κενές 3 από τις 4 θέσεις στην ηγεσία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως πληροφορείται η Offsite News έρχονται στις επόμενες ημέρες εξελίξεις αφού η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου βρίσκεται στα τελικά στάδια της μελέτης για να προχωρήσει στην προαγωγή τριών Ανώτερων Αστυνόμων και την κάλυψη των κενών. Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου έδωσε εδώ και μέρες τις εισηγήσεις του.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα ως φαβορί για μια από τις τρεις θέσεις Βοηθού Αρχηγού χρίζεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γιαννάκης Γεωργίου με εμπειρία σε πολλές καίριες θέσεις.

Έντονα ακούγονται τα ονόματα των Μάριου Χριστοφίδη υπηρετούσε σε πολύ σημαντική θέση και του έμπειρου αξιωματικού Ιάκωβου Ιωάννου Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας.

Πέραν των τριών, άλλα  1-2 ονόματα φέρονται να  έχουν τις δικές τους πιθανότητες.

>>>>Διαβάστε επίσης: «Κόλλησε» η προαγωγή 4ου Βοηθού Αρχηγού - Πληροφορίες<<<<

Με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο οι θέσεις Υπαρχηγού στην Αστυνομία είναι 4: Βοηθός Αρχηγός υπεύθυνος για τον κλάδο Επιχειρήσεων. Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Εκπαίδευσης. (τη θέση κατείχε ο Γεώργιος Φράγκος), Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Διοίκησης (τη θέση κατέχει ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης) και Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Υποστήριξης (τη θέση κατείχε ο Πανίκος Αντωνίου). 

Τους τελευταίους μήνες λόγω της αφυπηρέτησης των δυο Βοηθών Αρχηγών (Φράγκος, Αντωνίου και διορισμού του Δ. Δημητρίου στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Αστυνομίας)  τα τέσσερα χαρτοφυλάκια μοιράζονταν ο Υπαρχηγός Δ. Δημητρίου και ο Χρ. Μαυρομμάτης.

Εν δυνάμει υποψήφιοι είναι όλοι οι Ανώτεροι Αστυνόμοι που κατέχουν το βαθμό για 2 τουλάχιστον χρόνια. Τον Βοηθό Αρχηγό προτείνει ο Αρχηγός και διορίζει ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Home