Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έστειλε τις θέσεις της στον Αναστασιάδη για φυλακές η Δράκου

Offsite Team -
30.11.2022 - 17:43

Έστειλε τις θέσεις της στον Αναστασιάδη για φυλακές η Δράκου

Παραπέμπει για τελικές αποφάσεις για το θέμα στην αναβληθείσα σύσκεψη στο Προεδρικό

Τις σκέψεις και τις εισηγήσεις της για το πόρισμα για τις Κεντρικές Φυλακές κατέθεσε γραπτώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Υπουργός  Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η κα. Δράκου, μετά από μελέτη του πορίσματος και την επιστολή που είχε λάβει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με την Διεύθυνση των Φυλακών όσο και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, και διαμόρφωσε τις εισηγήσεις της.

Αυτούσια η δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ζητήματα που αφορούν το Τμήμα Φυλακών, έχει αναβληθεί.

Θα ήθελα όμως να ενημερώσω ότι έχω μελετήσει το πόρισμα και την επιστολή που μου απεστάλη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έχω πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με την Διεύθυνση των Φυλακών όσο και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχα, κατέθεσα γραπτώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις σκέψεις και τις εισηγήσεις μου, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν θα ήθελα όμως να υπεισέλθω σε περαιτέρω σχολιασμό επί της ουσίας των εισηγήσεων, σεβόμενη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και όσους θα συμμετέχουν στην πιο πάνω σύσκεψη, κατά την οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.»

Ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις Φυλακές - Αναβλήθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό

Να υπενθυμίσουμε ότι το πόρισμα κόλαφος για τις Κεντρικές Φυλακές εξέδωσαν την περασμένη Παρασκευή (25/11) ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης οι οποίοι συμπερασματικά κάνουν λόγο για κόλαση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές.

Για να συζητηθεί το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε προγραμματίσει ευρεία σύσκεψη σήμερα (30/11) στις 18:30 το απόγευμα στο Προεδρικό, η οποία όμως είχε ακυρωθεί επειδή η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ενημέρωσε ότι έχει νοσήσει με κορωνοϊό.

Home