Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Φρούριο» αστυνομικοί σταθμοί μετά από μήνυμα Ιντερπόλ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.01.2023 - 06:30

«Φρούριο» αστυνομικοί σταθμοί μετά από μήνυμα Ιντερπόλ

Λήψη μέτρων μετά από πληροφορία για χτύπημα από εγκληματική οργάνωση

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Μήνυμα μέσω Ιντερπόλ Αθηνών έθεσε σε συναγερμό το Αρχηγείο Αστυνομίας. Πληροφορία φέρει εγκληματική οργάνωση να στόχευε χτύπημα στην Κύπρο με επίκεντρο την Αστυνομία  χωρίς να συγκεκριμενοποιεί κάτι περισσότερο. Αυτόματα η ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για τη λήψη μέτρων σε Αστυνομικούς Σταθμούς και άλλους χώρους που σχετίζονται με τη Δύναμη. 

Παράλληλα, από το Αρχηγείο, ενημερώθηκαν όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες για το μήνυμα από την Ιντερπόλ και ήδη λήφθησαν προληπτικά μέτρα ασφαλείας,

Μιλώντας στην Οffsite News, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου ανέφερε ότι  η Αστυνομία ενημερώθηκε μέσω του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών από την Ιντερπόλ για τη δράση της εγκληματικής ομάδας και τη σχέση της με την Κύπρο. Η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα της στη βάση αυτών των πληροφοριών  Η κα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η Αστυνομία παρακολουθεί την υπόθεση. Ερωτηθείσα εάν η ΕΛ.ΑΣ έδωσε πληροφορίες για χτύπημα σε Αστυνομικό Σταθμό, η κα Κωνσταντίνου είπε ότι η Ιντερπόλ και η Ελληνική Αστυνομία δεν έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά λαμβάνονται μέτρα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Χαρτογράφηση εγκλήματος και παρανομιών σε κάθε γειτονιά<<<<<

Όπως έγινε γνωστό, μέσα από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας,  τα τεκμήρια που συλλέχθηκαν κατά τη συντονισμένη επιχείρηση τμημάτων και υπηρεσιών της ελλαδικής Αστυνομίας στις   13 Δεκεμβρίου, δείχνουν ότι τα μέλη  κυκλώματος ετοίμαζαν εγκληματική ενέργεια κατά κεντρικού αστυνομικού σταθμού στη Λευκωσία. Όπως γράψαμε πιο πάνω από την Αστυνομία δεν συγκεκριμενοποιήθηκε αυτή η πληροφορία.

Σε έρευνα της Ελληνικης Αστυνομίας στις 13 Δεκεμβρίου 2023  συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί από βαλκανικές χώρες, ηλικίας 47, 45, 43, 40, 31 και 26 ετών, αντίστοιχα, καθώς και πέντε πρόσωπα Ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τρεις άνδρες (31, 29 και 28 χρόνων) και δύο γυναίκες 28 και 32 ετών.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πλάκες TNT και σχετικός εξοπλισμός, μεγάλο χρηματικό ποσό, αλεξίσφαιρο, οχήματα και 41 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος τους διερευνήθηκαν  αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της απείθειας, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.  

Home