Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί δεν στέλνουν την Άννα στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.02.2023

Γιατί δεν στέλνουν την Άννα στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Συζητείται σύγκρουση συμφέροντος εάν ελέγχουν Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το σίριαλ ‘Αννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου στις Φυλακές συνεχίζεται ενώ όπως πληροφορείται η Offsite News η Υπουργός Δικαιοσύνης δύσκολα θα συναινέσει σε μετακόμιση τους στην  Ελεγκτική Υπηρεσία. . Χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ολοι ανέμεναν τις αποφάσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου αναφορικά με το τι μέλοι γενέσθαι με το μελλον της διευθύντριας και της ανώτερης λειτουργού στο σωφρονιστικό ίδρυμα αλλά δεν ελήφθη καμιά απόφαση. Οι κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου παραμένουν εκτός Φυλακών με τον κ. Ιωάννη Καπνουλλά να παραμένει στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή μέχρι τις 09 Φεβρουαρίου 2023,συμπληρώνοντας αισίως ένα μήνα αναπληρωτής διευθυντής. 

Η Offsite News έψαξε το θέμα και με βάση τα όσα μάθαμε, η Υπουργός Δικαιοσύνης πολύ δύσκολα θα ανάψει το «πράσινο φως» για μετακόμιση των δυο κυριών στο πλευρό του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Το εμπόδιο είναι η προ διαφαινόμενη σύγκρουση συμφέροντος, με δεδομένο ότι η Ελεγκτική ελέγχει Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές, παρά το γεγονός ότι το δεδομένο αυτό διασφάλισε ότι δεν θα γίνεται με δήλωσή του ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής.

Απαντά μέσω επιστολών

Την ίδια ώρα η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, αλλά και η ανώτερη λειτουργός απαντούν στην Υπουργό Δικαιοσύνης μόνο μέσω επιστολών. Ήδη, στο Γραφείο της Υπουργού βρίσκεται μακροσκελής ανακοίνωση των δικηγόρων των Αριστοτέλους και Δημητρίου η οποία θα μελετηθεί από την Υπουργό Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα η Υπουργός ζήτησε από τις κυρίες Αριστοτέλους και Δημητρίου να συναντηθούν για να αναλύσουν τις θέσεις τους.

Οι κυρίες Αριστοτέλους και Δημητρίου, ζήτησαν τη μετακίνησή τους για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία θα προβεί σε αξιολόγηση κινδύνου και μετά θα αποφασιστεί εάν ελλοχεύουν λόγοι ασφαλείας για τις δυο γυναίκες.

>>>>Διαβάστε όλα τα θέματα ΕΔΩ<<<<

Βαρίδι για νέο Υπουργό;

Το δαιδαλώδες όπως εξελίσσεται θέμα των Κεντρικών Φυλακών ίσως δεν επιλυθεί πριν από τις Προεδρικές Εκλογές.  Ως εκ τούτου, το ξεκαθάρισμά του ίσως αποτελέσει άλλο ένα βαρίδι για τη νέα Κυβέρνηση  που θα εκλεγεί στις 12 Φεβρουαρίου 2023 και το νέο/α Υπουργό Δικαιοσύνης. Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εάν προκύψει άλλη εξέλιξη να παρθούν άλλες αποφάσεις ενδιάμεσα της πρώτης και δεύτερης Κυριακής των Εκλογών.

Δικαιούνται έξι μήνες αναρρωτική

Με βάση το νόμο της ΕΔΥ,  οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται έξι μήνες άδεια ασθενείας. Με το πέρας των έξι μηνών η υπόθεση πάει σε Ιατροσυμβούλιο που αποφασίζει τελεσίδικα.

Home