Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γίνονται 5 οι κάμερες στην «πράσινη γραμμή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.01.2023 - 06:50

Γίνονται 5 οι κάμερες στην «πράσινη γραμμή»

Ενισχύονται οι προσπάθειες της Αστυνομίας κατά της λαθρομετανάστευσης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το μοντέλο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης μέσω των καμερών παρακολούθησης κατά μήκος της «πράσινης γραμμής» ενισχύεται. Όπως πληροφορείται η Offsite News εντός Μαρτίου 2023 θα τοποθετηθούν άλλες τρεις κάμερες σε καίρια σημεία στην επαρχία Λευκωσίας.

Με την τοποθέτηση των τριών καμερών αυτές θα αυξηθούν στις 5 συνολικά. Ο στόχος που τέθηκε είναι να τοποθετηθούν και άλλες κάμερες (θα αγγίξουν τριψήφιο αριθμό) σε όλο το εύρος της «πράσινης γραμμής» έκτασης 300 χιλιομέτρων. Οι δυο πρώτες κάμερες τοποθετήθηκαν ξανά εντός της επαρχίας Λευκωσίας τον περασμένο Νοέμβριο. Η τοποθέτησή τους γίνεται σε ασφαλή σημεία ώστε να έχουν πανοραμική άποψη.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κάμερες στην Πράσινη Γραμμή & επιτήρηση από ΕΦ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ποιο τρόπο λειτουργούν οι κάμερες

Οι κάμερες θα «φωτογραφίζουν» τους ύποπτους διακινητές και ακολούθως το οπτικό υλικό θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.. Οι κάμερες θα ενισχύσουν το έρχο των Αρχών  μετά από τη σημαντική συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας - Ισραήλ αφού υπογράφηκε ένα Government - to Government συμβόλαιο.  Την ευθύνη των καμερών θα έχουν με φυσική παρουσία στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Home