Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαρτογραφούν και αναλύουν περιοχές για να σταματήσουν διαρρήκτες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
10.08.2022 - 06:00

Χαρτογραφούν και αναλύουν περιοχές για να σταματήσουν διαρρήκτες

Πλάνο και επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας παρά την έλλειψη προσωπικού

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει την έξαρση των κλοπών και διαρρήξεων εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Οι έρημες πόλεις, λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο αναγκάζουν τις Αρχές να εντείνουν τα μέτρα για να αποτρέψουν εγκληματικές ενέργειες.

Η Αστυνομία επιχειρεί στη βάση  χαρτογράφησης των περιοχών, αλλά και την ανάλυση των κλοπών και των εγκληματικών ενεργειών.

Όπως εξήγησε στην Offsite News ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου η χαρτογράφηση δίνει πληροφορίες για τις περιοχές που αποτελούν στόχο των διαρρηκτών. Μέσα από τη χαρτογράφηση θα συγκεντρωθούν αυτές οι πληροφορίες και αναλόγως θα ετοιμαστούν τα σχέδια ενεργείας. Παραλλήλως, η εξέταση του είδους των κλοπών δίνει στοιχεία για τον τρόπο δράσης των εγκληματιών ώστε η Αστυνομία να έχει το αντίδοτο.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες για το θανατηφόρο<<<<

Αύξηση περιπολιών

Ταυτοχρόνως, η Αστυνομία στη βάση των αποτελεσμάτων της χαρτογράφησης και ανάλυσης αυξάνονται οι περιπολίες σε συγκεκριμένες περιοχές καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, κατά τη διάρκεια  του Αυγούστου «ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στις πόλεις αφού τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν και τις περιοχές που είναι ευάλωτες σε διαρρήξεις».

Ωστόσο, από τα τέλη αυτής της εβδομάδας αλλά και την επόμενη λόγω του Δεκαπενταυγούστου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στα παράλια και ορεινά αφού προβλέπεται κοσμοσυρροή.

Υπάρχει και έλλειψη προσωπικού

Η Αστυνομία μάχεται για την αντιμετώπιση των κλοπών και διαρρήξεων εν μέσω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «ναι υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσω της επιστράτευσης αστυνομικών από τους κατά τόπους Σταθμούς, την ΜΜΑΔ και άλλες μονάδες».

Home