Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιδού οι πρώτες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Offsite Team -
26.01.2023

Ιδού οι πρώτες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΦΩΤΟΣ/ Οι κάμερες τροχαίας είναι πλέον μέρος της ζωής και των Λεμεσιανών - Που θα βρίσκονται, πότε αρχίζουν να γράφουν

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Μετά την Λευκωσία, πλέον και η Λεμεσός έχει τις… δικές της κάμερες τροχαίας στα πλαίσια λειτουργίας της Α’ φάσης του συστήματος Φωτοεπισήμανσης. 

>>> Δείτε επίσης σχετικά: Τα πρόστιμα και οι βαθμοί ποινής από τις κάμερες 

f

Οι πρώτες 4 κάμερες στη  Διασταύρωση Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με Αγίας Ζώνης, είναι μέρος πλέον της ζωής των Λεμεσιανών, αφού είναι στο τελευταίο στάδιο εγκατάστασης. Τις τελευταίες μέρες προσωπικό της εταιρείας εργάζεται στο σημείο με στόχο την εγκατάσταση των πρώτων καμερών.

f

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που παρουσιάζει η OffsiteNews, οι κάμερες είναι ήδη στη θέση τους και απομένουν κάποια τεχνικά θέματα για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διάφορες δοκιμές του συστήματος. 

f

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εγκατάσταση στο δεύτερο σημείο που θα εγκατασταθούν τώρα κάμερες που είναι η Διασταύρωση Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ με Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α΄, (βόρεια Νίκου Παττίχη). Πρόκειται για την γνωστή διασταύρωση πρώην Fairways στη Λεμεσό. 

f

Αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθούν οι κάμερες και σε αυτό το σημείο και αφού γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, το σύστημα θα παραδοθεί Τμήμα

Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών το οποίο με τη σειρά του θα ελέγξεί ότι όλα έγιναν με βάση τις συμφωνίες και δουλευύον κανονικά. Ακολούθως οι κάμερες θα παραδοθούν στην Αστυνομία και αναμένεται να λειτουργήσουν περί το τέλος Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. 

f

Σε ακόμα 4 σημεία στη Λευκωσία - Ξεκινούν σύντομα λειτουργία οι κάμερες στα 2 σημεία

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της Α’ φάσης λειτουργίας του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης,  θα τοποθετηθούν 20 νέες σταθερές κάμερες ενώ στους δρόμους θα κυκλοφορούν ακόμα 16 κινητές.

f

Πέραν από τα 2 σημεία στη Λεμεσό, ως γνωστό θα λειτουργήσουν κάμερες σε ακόμα 4 σημεία στη Λευκωσία. 

Τα νέα σημεία στα οποία εγκαταστάθηκαν οι νέες κάμερες στη Λευκωσία είναι:

  • Διασταύρωση Λεωφόρου Στροβόλου με οδό Μαχαιρά.
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού 
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με Προδρόμου.
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Λεμεσού με Αρμενίας.

Οι κάμερες στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή με Προεδρόμου και στη Λεωφόρο Λεμεσού με Αρμενίας, αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την αστυνομία. Ήδη εδώ και μέρες οι κάμερες λειτουργούν αλλά δοκιμαστικά. Δεν βγαίνουν πρόστιμα δηλαδή.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δύο διασταυρώσεις, αναμένεται ότι οι κάμερες θα λειτουργήσουν περί το τέλος Φεβρουαρίου. 

f

Κανονικά, βάση συμβολαίων, όλες οι νέες κάμερες πρέπει να παραδοθούν στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Για όσες κάμερες δεν παραδοθούν, θα υπάρξουν τα αντίστοιχα πέναλτι προς την εταιρεία. 

Θυμίζουμε ότι σε λειτουργία είναι οι κάμερες στη διασταύρωση των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία, καθώς και οι 4 κινητές.

Home