Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΙΣΟΤΗΤΑ: Δεν έχει παρουσιαστεί η συμφωνία αναβάθμισης κλιμάκων

Offsite Team -
21.10.2022

ΙΣΟΤΗΤΑ: Δεν έχει παρουσιαστεί η συμφωνία αναβάθμισης κλιμάκων

Πετρίδης: Σωστά δώσαμε αυξήσεις σε Αστυνομικούς
Καταγγέλει ότι χιλιάδες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας δεν γνωρίζουν τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία

Από τις 8 Σεπτεμβρίου του 22, όταν δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία αναβάθμισης των μισθολογικών κλιμάκων, αυτή δεν παρουσιάσθηκε στις χιλιάδες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για το τι ακριβώς περιλαμβάνει, αναφέρει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Αναμένουμε ότι ο κανονισμός που θα κατατεθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, θα είναι ο δίκαιος και αυτός που αρμόζει για τους πράγματι 4.000 χαμηλόμισθους, που κρατάνε καθημερινά αυτήν τη χώρα σε ευνομία», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, κάνοντας έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, «έστω και την ύστατή, να διορθώσουν τα λάθη άλλων».

«Δεν θα επιτρέψουμε τα χαμηλόμισθα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να φθάνουν στην ηλικία των 60 ετών για να λάβουν αξιοπρεπή μισθό», προσθέτει.

>>> Διαβάστε επίσης: Στο Νέο Δελχί για τη ΓΣ της Interpol ο Αρχηγός της Αστυνομίας <<<

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως η σωστή αναβάθμιση για τους Αστυνομικούς είναι η ένταξή τους στην κλίμακα Α8 στα 16 χρόνια υπηρεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά τους Ειδικούς Αστυνομικούς η τοποθέτησή τους στην Α7 στα 15 χρόνια υπηρεσίας, με ανέλιξη σε όλες τις κλίμακες αναλογικά.

«Οτιδήποτε άλλο θα είναι ετεροβαρές και υπολογισμένο με ανισότητα», αναφέρει και προσθέτει πως «οποιαδήποτε άλλη κατάθεση κανονισμού, θα μας βρει απέναντι του με νομικά και ηθικά επιχειρήματα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και όσοι το υποστηρίξουν θα είναι υπόλογοι».

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει επίσης ότι η ενημέρωση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα είναι ενδελεχής και προσθέτει πως «οι μελέτες για την αναβάθμιση υποτίθεται ήταν δουλειά μιας πενταετίας επαγγελματισμού και όχι ερασιτεχνισμού».

Τέλος, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως δεν θα επιτρέψει να θυματοποιηθούν συνάδελφοι όπως έγινε ξανά στο παρελθόν μεταξύ άλλων, με την κατάργηση μεγάλου αριθμού επιδομάτων τα τελευταία 12 χρόνια, τις αποκοπές στους μισθούς του 2013, με την μείωση των επιδομάτων Κυριακής και Δημόσιας Αργίας σε ποσόστωση 85% εδώ και 10 χρόνια και «με το ΄δώρο-χάρισμα-δωρεά΄  προς το Κράτος, των επιπλέον ωρών εργασίας που δούλευαν για 60 και πλέον χρόνια οι συνάδελφοι».

(ΚΥΠΕ)

Home