Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καλό Νοέμβρη οι κάμερες στην πράσινη γραμμή-Καμία εξέλιξη με 300

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.09.2022 - 06:00

Καλό Νοέμβρη οι κάμερες στην πράσινη γραμμή-Καμία εξέλιξη με 300

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τοποθέτηση καμερών εντός Αυγούστου να πήγε... περίπατο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Κάμερες ακούνε και κάμερες δεν βλέπουν στη γραμμή αντιπαράταξης με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ένα εγχείρημα το οποίο πολυδιαφημίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ακόμα είναι μη υλοποιήσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News οι πρώτες κάμερες θα τοποθετηθούν εντός Νοεμβρίου με συνέπεια το αρχικό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τοποθέτηση καμερών εντός Αυγούστου να πήγε τρεις μήνες… περίπατο.

Οι κάμερες θα ενισχύσουν το έρχο των Αρχών  μετά από τη σημαντική συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας - Ισραήλ αφού υπογράφηκε ένα Government - to Government συμβόλαιο.  Την ευθύνη των καμερών θα έχουν με φυσική παρουσία στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο υπογραφής εγκατάστασης των καμερών υπογράφηκε στις 04 Νοεμβρίου 2021.

Το σύστημα αυτό συνδυάζει αρκετά ηλεκτρονικά μέσα και θα βοηθήσει τόσο στη γραμμή επιτήρησης της πράσινης γραμμής αλλά θα δρα και βοηθητικά προς την Αστυνομία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών αλλά και για το λαθρεμπόριο.

Το σχέδιο δράσης που θα υλοποιηθεί στοχεύει να αποδυναμώσει τους διακινητές. Οι κάμερες θα «φωτογραφίζουν» τους ύποπτους διακινητές και ακολούθως το οπτικό υλικό θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Αναμένουν κονδύλι για να προσλάβουν τους 300 «πρασινοφρουρούς»<<<<

Ακόμα τίποτα με 300

Σε εκκρεμότητα ακόμα παραμένει η πρόσληψη 300 ειδικών αστυνομικών που θα φρουρούν την πράσινη γραμμή η οποία θα αποτελέσει ειδική ομάδα  για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. 

Σε Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και Αστυνομία αναμένουν την έγκριση κονδυλίου - (θα πρέπει να δώσει έγκριση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ληφθούν τα χρήματα).

Με την έγκριση του κονδυλίου θα τρέξει η προκήρυξη ενώ η Αστυνομία θα προχωρήσει την εξασφάλιση στολών, οχημάτων και σημαντικών «εργαλείων» που θα απαιτηθούν για την πρόσληψη των 300 ειδικών αστυνομικών.

Home