Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατασχέθηκαν αθλητικά παπούτσια «Μαϊμού» σε οδοφράγματα (φώτος)

Offsite Team -
22.09.2022 - 10:21

Κατασχέθηκαν αθλητικά παπούτσια «Μαϊμού» σε οδοφράγματα (φώτος)

Φωτογραφίες από τα προϊόντα που κατασχέθηκαν

Με το κόστος ζωής να εκτοξεύεται στα ύψη ανά τον κόσμο, υπάλληλοι του τελωνείου των ΒΒ αποκάλυψαν ότι επιτήδειοι προσπάθησαν να εξοικονομήσουν χρήματα αγοράζοντας προϊόντα απομιμήσεις τα οποία ήθελαν να μεταφέρουν λαθραία μέσω των οδοφραγμάτων.

1

Τον περασμένο μήνα, οι υπάλληλοι του τελωνείου, αποκάλυψαν ότι έγιναν πολλές κατασχέσεις σε απομιμήσεις αθλητικών παπουτσιών, καθώς άτομα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγορά απομιμήσεων στα κατεχόμενα.

Αναφορικά με το θέμα, ο επικεφαλής του Τελωνείου των ΒΒ στη Δεκέλεια, Mark Hartley, εξήγησε: «Ενώ ποσότητες απομιμήσεων υποδημάτων έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί στο παρελθόν στα οδοφράγματα, πολλές από τις πρόσφατες κατασχέσεις είναι από επιτήδειους οι οποίοι αναζητούν μια φθηνή συμφωνία.

«Με ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επικρατούσα αγορά απομιμήσεων στο βορρά για να αγοράσουν επώνυμα προϊόντα με μειωμένο κόστος».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τελωνείου, η παραγωγή απομιμήσεων σε Nike, Adidas και Armani μπορεί επίσης να συνδεθεί με κάτι πολύ χειρότερο.

2

Και συνέχισε: «Υπολογίζεται ότι η αξία της αγοράς παραποιημένων προϊόντων αποτελεί περίπου το επτά τοις εκατό του ετήσιου παγκόσμιου εμπορίου (600 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτή η παράνομη αγορά ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με το ξέπλυμα χρήματος και τη διαφθορά.

«Είναι γνωστό ότι μετανάστες εισάγονται λαθραία σε χώρες και εξαναγκάζονται να πουλήσουν πλαστά προϊόντα, ενώ παιδιά τυγχάνουν εκμετάλλευσης και εργάζονται για την παραγωγή πλαστών προϊόντων. Συχνά από την ηλικία των έξι ετών, τα παιδιά αναγκάζονται να εργάζονται παράνομα σε βίαιες και επικίνδυνες συνθήκες».

Η παράνομη διακίνηση αγαθών απομίμησης όχι μόνο κοστίζει στην κυβέρνηση τεράστια χρηματικά ποσά σε απώλεια φόρων, ο Hartley είπε επίσης ότι υπάρχει κόστος για την κοινωνία, καθώς απαιτείται πρόσθετη επιβολή του νόμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τα κονδύλια αυτά τα στερούνται κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία και υπηρεσίες υγείας.

3

Στη συνέχεια, ο Hartley προειδοποίησε ότι τα προϊόντα απομίμησης επικρατούσαν επίσης στο διαδίκτυο: «Μια μελέτη έδειξε ότι εννέα στα 10 ρούχα επώνυμων σχεδιαστών που αγοράστηκαν από ιστότοπους διαδικτυακής αγοράς ήταν πλαστά.

«Ωστόσο, η παραποίηση προϊόντων δεν περιορίζεται στα ρούχα, καλύπτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων από ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρονικά είδη, τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, καπνό και πολλά άλλα.

«Τα πλαστά προϊόντα και φάρμακα αποτελούν πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Χωρίς νομική ρύθμιση, οι καταναλωτές κινδυνεύουν από μη ασφαλή και αναποτελεσματικά προϊόντα».

4

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι διελεύσεις οχημάτων παραμένουν εξαιρετικά υψηλές στις Βάσεις, με «18.000 οχήματα να εισέρχονται στις ΒΒ από τα δύο σημεία διέλευσης, και απαγορεύτηκε η είσοδος σε 160 άτομα μέσα σε μία βδομάδα».

Home