Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθοριστική συνάντηση Στέφης-Αρχηγού για διορισμό Βοηθών Αρχηγών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.09.2022 - 06:00

Καθοριστική συνάντηση Στέφης-Αρχηγού για διορισμό Βοηθών Αρχηγών

Κενές 3 από τις 4 θέσεις Βοηθών Αρχηγών στην Αστυνομία - Επαναξιολόγηση προαγωγών πριν τις αποφάσεις

 Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες μέρες για το ζήτημα της κάλυψης των  3 θέσεων Βοηθών Αρχηγών  Αστυνομίας.

Όπως πληροφορείται η Offsite News η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου θα έχει σήμερα Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2022  συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και ένα από τα θέματα στην ατζέντα θα είναι η κάλυψη των θέσεων των Βοηθών Αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αφυπηρετήση των Βοηθών Αρχηγών στον κλάδο Υποστήριξης Πανίκου Αντωνίου και στον κλάδο Εκπαίδευσης Γεώργιο Φράγκο αλλά και την προαγωγή τον περασμένο Φεβρουάριο στην θέση του Υπαρχηγού του Δημήτρη Δημητρίου δημιουργήθηκαν τεράστια κένα.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Κατά την σημερινή συνάντηση αναμένεται η Στέφη Δράκου να ασκήσει πίεση ώστε να προχωρήσει το συντομότερο η διαδικασία κάτι που θέλει και η ίδια ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι άκρως καθοριστικός αφού θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά.  

Προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση θα προκύψει επαναξιολόγηση προαγωγών, κάτι που ίσως φέρει την διαδικασία πίσω με διαφοροποίηση δεδομένων. Παράλληλα ενδέχεται να κριθεί σκόπιμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης να στραφεί εκ νέου στη Βουλή με σκοπό να προχωρήσει σε αποπαγοποίηση κονδυλίων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Στο «σεργιάνι» για 3 Βοηθούς Αρχηγούς η Αστυνομία<<<<

Με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο οι θέσεις Υπαρχηγού στην Αστυνομία είναι 4: Βοηθός Αρχηγός υπεύθυνος για τον κλάδο Επιχειρήσεων. Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Εκπαίδευσης, Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Διοίκησης (τη θέση κατέχει ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης) και Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Υποστήριξης. 

Υποψήφιοι είναι όλοι οι Ανώτεροι Αστυνόμοι που κατέχουν το βαθμό για 2 τουλάχιστον χρόνια. Τον Βοηθό Αρχηγό προτείνει ο Αρχηγός και διορίζει ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Home