Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: 49 μετανάστες έδωσαν $2000 για να έρθουν

Offsite Team -
02.09.2022 - 20:04

Κύπρος: 49 μετανάστες έδωσαν $2000 για να έρθουν

Συνελήφθη 39χρονος

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, διάρκειας εφτά ημερών, τέθηκε την Παρασκευή άντρας ηλικίας 39 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ο ύποπτος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, βάσει στοιχείων που προέκυψαν, σχετικά με την άφιξη αριθμού μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εναντίον του 39χρονου διερευνάται υπόθεση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό το κέρδος, μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, και αδικημάτων σχετικών με την Περί Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος Νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το σκάφος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου, από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Αναφέρει ότι στο σκάφος, ξύλινη βάρκα, μήκους 10-12 μέτρων περίπου, βρίσκονταν 49 μετανάστες, από τους οποίους 27 άντρες, πέντε γυναίκες, και 17 ανήλικοι, από τους οποίους οι πέντε ήταν ασυνόδευτοι.

Προσθέτει ότι οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου από το πλήρωμα της ακάτου της Λιμενικής και με το πέρας των εξετάσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Αμμοχώστου, μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Επικαλούμενη στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, η Αστυνομία αναφέρει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες φέρεται να πλήρωσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 δολαρίων, σε πρόσωπο στη χώρα προορισμού τους, για να διευθετήσει τη μετάβαση τους στην Κύπρο.

Επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 39χρονος ύποπτος φέρεται να είναι το πρόσωπο που οδηγούσε τη βάρκα κατά την αναχώρηση των μεταναστών, και για το περισσότερο χρονικό διάστημα μέχρι και την άφιξη τους στην Κύπρο. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ

Home