Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Βίαζε την 11χρονη εγγονή του

Offsite Team -
16.06.2022

Κύπρος: Βίαζε την 11χρονη εγγονή του

Kρίθηκε ένοχος και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, έκρινε σήμερα ένοχο, άνδρα από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, σε υπόθεση που αφορά σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, και πιο συγκεκριμένα της εγγονής του που κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, δηλαδή μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021, ήταν έντεκα ετών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι «η διαδικασία διεξήχθη σήμερα 16 Ιουνίου, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της φύσης και της ηλικίας του θύματος. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, συμπεριλαμβανομένων του βιασμού, άσεμνης επίθεσης και βίας στην οικογένεια με θύμα την τότε εντεκάχρονη εγγονή του».

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, ο κατηγορούμενος, μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021, στις περιπτώσεις που αναφέρεται στο κατηγορητήριο σε χώρους της οικίας του, αλλά και εκτός αυτής, προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του. Όπως αναφέρεται στην απόφαση η ανήλικη κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη και κάποιες μικρές ασυνέπειες ή μικρές αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της, σχετικά με τα επίδικα γεγονότα, κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τραυματικού γεγονότος που βίωσε για οκτώ (8) περίπου μήνες».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως «η ανήλικη αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση της στη μητέρα και σε οικεία της πρόσωπα, στον ίδιο χρόνο και τόπο, ενώ στη συνέχεια εξιστόρησε τα γεγονότα ακόμα τρεις φορές σε διαφορετικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα η ανήλικη μίλησε στην αστυνομικό στην οποία έγινε καταγγελία από οικείο πρόσωπο της νεαρής και μίλησε μαζί της στο σπίτι του οικείου προσώπου της παραπονούμενης που τηλεφώνησε και κατήγγειλε την υπόθεση».

Ακόμα, συνεχίζει, «η ανήλικη εξιστόρησε τα γεγονότα στην αστυνομικό που έλαβε την οπτικογραφημένη κατάθεση της, στην ψυχολόγο, στην οποία παραπέμφθηκε για ψυχολογική αξιολόγηση και ενώπιον του Δικαστηρίου, που αν και δεν αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο, εντούτοις η βασική εκδοχή και τα γεγονότα αυτής ήταν ίδια».

Σύμφωνα με την απόφαση «έγινε δεκτή η ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την Ψυχολόγο, σύμφωνα με την οποία είχε επηρεαστεί η ψυχική υγεία της και παρουσίασε μετατραυματικό στρες, λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από τον πατρικό παππού της».

Το Κακουργιοδικείο με βάση την καταδικαστική απόφαση, όρισε την 23η Ιουνίου ως ημερομηνία για αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για μετριασμό της ποινής, ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση.

ΚΥΠΕ

Home