Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λαθρομετανάστες: Ήρθαν 500 αλλά απελάθηκαν και 395 τον Αύγουστο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
20.08.2022 - 06:00

Λαθρομετανάστες: Ήρθαν 500 αλλά απελάθηκαν και 395 τον Αύγουστο

Συνεχίζεται η προσπάθεια αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού με σφραγίδα Frontex

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού είναι συνεχής και δυναμική από τις κυπριακές Αρχές. Oο ροές συνεχίζονται ενώ διογκώνονται και τα προβλήματα αφού τα επεισόδια μεταξύ των αλλοδαπών - που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το όπλο των Αρχών για αντιμετώπιση του προβλήματος είναι οι απελάσεις ώστε στο άψε - σβήσε οι παράνομοι να φύγουν από την Κύπρο. Όπως πληροφορούμαστε,στις 19 πρώτες μέρες του Αυγούστου έγιναν από την Αστυνομία 395 συνολικά απελάσεις ενώ το ίδιο διάστημα έφτασαν στην Κύπρο πέραν των 500. 

Πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι στα τέλη Ιουλίου έφτασαν στην Κύπρο μέλη της Frontex οι οποίοι έπιασαν δουλειά στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με στόχο τον ορθό έλεγχο όλων όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Κύπρο. Μέσω της παραμονής τους στη χώρα μας οι αστυνομικοί - μέλη της Frontex πρόσφεραν  και την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα τρομοκρατίας και προσωπικών δεδομένων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εκρηκτική κατάσταση στο «Πουρνάρα» αλλά τα μέτρα δεν αλλάζουν<<<<

Σε συνεργασία με την Frontex μέχρι το Σεπτέμβριο προγραμματίζονται πολλά ταξίδια σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Home