Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπέρδεμα με τους πυροβολισμούς στην Ποταμιά - H θέση Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
06.02.2023

Μπέρδεμα με τους πυροβολισμούς στην Ποταμιά - H θέση Αστυνομίας

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μπέρδεμα προκύπτει με τους πυροβολισμούς στην Ποταμιά χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία τραυματίστηκε στον ώμο Ελληνοκύπριος 39 ετών μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε. Τέσσερεις Ελληνοκύπριοι ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη παρά την Ποταμιά, ενώ μετέβησαν για να μαζέψουν αγρέλια.

Δημοσιεύματα από τα κατεχόμενα πάντως έκαναν αναφορά ότι το λεγόμενο ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα, εξέδωσε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί δεν προήλθαν από Τούρκους στρατιώτες, αλλά οι 3 Ε/κ τσακώθηκαν μεταξύ τους και πυροβολήθηκε ο ένας.

Τα δημοσιεύματα θέσαμε στον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος ανέφερε ότι «είναι σε γνώση του Υπουργείου τα όσα γράφουν στα κατεχόμενα και  την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία. Ωστόσο, τόνισε ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στην Offsite News ότι «διερευνούμε το περιστατικό στη βάση των ισχυρισμών από τους Ελληνοκύπριους ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τον κατοχικό στρατό».

 .>>>>Διαβάστε επίσης: ΝΕΟΤΕΡΟ: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Ελληνοκύπριους<<<<

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 15:00 το απόγευμα της 05ης Φεβρουαρίου 2023 τέσσερεις Ελληνοκύπριοι κινούνταν εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Ποταμιάς για να μαζέψουν αγρέλια. Όπως ισχυρίστηκαν άκουσαν τέσσερεις πυροβολισμούς από όχημα που τους προσέγγισε από την πλευρά των κατεχομένων με αποτέλεσμα ένας να πλήξει τα τζάμια του οχήματός τους προκαλώντας διαμπερές τραύμα στον ώμο του 39χρονου.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

Home