Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Να συλληφθούν άμεσα oι ύποπτοι των επεισοδίων Πουρνάρα

Offsite Team -
29.10.2022

Νουρής: Να συλληφθούν άμεσα oι ύποπτοι των επεισοδίων Πουρνάρα

Έδωσε υποσχέσεις στους κατοίκους για διπλό φράκτη και ενίσχυση της Αστυνομίας

Οδηγίες για τη σύλληψη τωv ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια της Παρασκευής στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς.

Ο Υπουργός έσπευσε επί τόπου και είχε συνάντηση με τον Κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς Χριστάκης Μελετιές. Μετά τη συνάντηση ο κ. Νουρής ο Υπουργός συνομίλησε με κατοίκους.

>>>>Διαβάστε επίσης: Επεισόδια και φωτιές στο Πουρνάρα - 1 τραυματίας (ΦΩΤΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ)<<<<

Ο Υπουργός εξήγησε ότι δόθηκαν στην Αστυνομία οι φωτογραφίες 160 προσώπων που διέμεναν στην καραντίνα, αφού είχαν ταυτοποιηθεί από την υπηρεσία ασύλου. «Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης με το υλικό από τις κάμερες του Κέντρου, για να φανεί αν και κατά πόσο ενέχονται στα επεισόδια», πρόσθεσε και τόνισε ότι όσοι ταυτοποιηθούν, θα κρατηθούν από την αστυνομία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση απέλασή τους.

«Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα σε όσους προκαλούν αυτά τα προβλήματα, γιατί δεν μπορεί να φιλοξενούνται σε μία χώρα, κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες και να καλούμαστε διαρκώς να επιλύουμε διαφορές μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων», είπε ο κ. Νουρής στο ΚΥΠΕ και πρόσθεσε ότι «όταν κυκλοφορούν μαχαίρια και μπαλτάδες, προφανώς πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια».

Ανέφερε, ακόμα, ότι αφορμή για τη συμπλοκή ήταν το γεγονός ότι διαφώνησαν μεταξύ τους Νιγηριανοί και Κογκολέζοι, ως προς το ποιος είχε σειρά για να φορτίσει το κινητό του. Ερωτηθείς κατά πόσο αυτό αποτελεί ένδειξη για τα προβλήματα που προκαλεί η συμφόρηση μεγάλου αριθμού ατόμων στο Κέντρο, είπε ότι αυτή είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Νουρής είπε ότι ενημερώθηκε πως γίνεται αποκατάσταση των 15 περίπου σκηνών που είχαν καεί από τη χθεσινή πυρκαγιά, ώστε να αποκατασταθεί και η διαμονή των φιλοξενούμενων. Επιπρόσθετα, πέρα από την επικεφαλής του Κέντρου, ο κ. Νουρής συναντήθηκε και με τον Κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς.

Όσον φορά το Κέντρο, ο Υπουργός είπε ότι έγινε αξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται στον χώρο και τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της νέας περίφραξης, ενός έργου με δαπάνη €1,2 εκ., το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σε δύο - τρεις εβδομάδες, με σκοπό να υπάρχει διπλή περίφραξη στο Κέντρο. Το έργο ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Νουρής είπε ότι θα έχει επαφές «με όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ώστε να επισπεύσουμε με συγκεκριμένο τρόπο την υλοποίηση του έργου».

Όσον αφορά την κατάσταση στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς, είπε ότι είναι φανερό πως πρέπει να υπάρξουν βελτιωτικά μέτρα, και συγκεκριμένα είπε ότι «πρέπει να εντατικοποιηθεί περισσότερο το θέμα της φύλαξης και των περιπόλων από την αστυνομία».

Τέλος, ανέφερε ότι έξω από το Κέντρο υπάρχει «αριθμός ατόμων, που φαίνεται ότι και στα επεισόδια εμπλέκονται και φαίνεται ότι γίνεται και διακίνηση διαφόρων υλικών με όσους διαμένουν εσωτερικά», σημειώνοντας ότι φαίνεται να λειτουργεί ακόμα και καντίνα στον χώρο. Ο Υπουργός είπε ότι θα προχωρήσει σε συσκέψεις με διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Home