Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάνε Υπουργικό σήμερα οι νέες κλίμακες αστυνομικών - Τι αλλάζει

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.11.2022 - 06:50

Πάνε Υπουργικό σήμερα οι νέες κλίμακες αστυνομικών - Τι αλλάζει

Εγκρίθηκαν 119 νέες οργανικές θέσεις στην Αστυνομία

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου κατατίθεται σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 οι αναβαθμισμένες κλίμακες στην Αστυνομία μετά το deal που επιτεύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με το Υπουργείο Οικονομικών.  Το νέο καθεστώς επηρεάζει πέραν των 4.000 αστυνομικών, πυροσβεστών και ειδικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε οι κλίμακες θα είναι αναβαθμισμένες για όλους τις βαθμίδες αφού:

  • Οι ειδικοί αστυφύλακες μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας θα ανελιχθούν στην Α7.
  • Οι αστυφύλακες μετά από 16 έτη θα ανελιχθούν στην Α8.
  • Οι λοχίες αυτομάτως θα ανελιχθούν στην Α9.
  • Οι υπαστυνόμοι αυτομάτως θα ανελιχθούν στην κλίμακα Α10 
  • Οι ανώτεροι αστυνόμοι αυτομάτως θα ανελιχθούν στην Α11.

Με βάση τη συμφωνία, προνοείται η αναβάθμιση όλων των θέσεων κατά μία κλίμακα με διαφοροποίηση του βαθμού εισδοχής από τις συνδυασμένες κλίμακες Α3-Α5-Α7(ιι) στις συνδυασμένες κλίμακες Α5-Α7-Α8(ι).

Όπως ανέφερε κατά την εξέταση των προϋπολογισμών για το Υπουργείο Δικαιοσύνης η Υπουργός Στέφη Δράκου οι κλίμακες μετά την έγκριση από το Υπουργικό θα κατατεθούν κατευθείαν στη Βουλή για να ψηφιστούν άμεσα. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Έκλεισε το deal για κλίμακες μισθών Αστυνομικών<<<<

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι λόγω του γεγονότος ότι θα πρέπει να εξεταστούν πέραν των 4.000 φακέλων αστυνομικών οι νέες κλίμακες θα εφαρμοστούν με καθυστέρηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι οι αστυνομικοί που επωφελούνται από το νέο στάτους θα λάβουν τα χρήματα αναδρομικά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι εγκρίθηκαν συνολικά 119 νέες οργανικές θέσεις για κάλυψη κενών στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε, οι εν λόγω θέσεις θα αφορουν σε ειδικά καθήκοντα π.χ. Για κάλυψη κενών σε Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών. Οι οργανικές θέσεις αφορούν μη συμβασιούχους αστυνομικούς ( δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οι 300 για την πράσινη γραμμή).  

Home