Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παράνομες θεραπείες long covid: 11 φάκελοι ασθενών στην Αστυνομία

Offsite Team -
01.08.2022 - 11:28

Παράνομες θεραπείες long covid: 11 φάκελοι ασθενών στην Αστυνομία

Έδιναν σε ασθενείς σκευάσματα με εμβρυικά κύτταρα

Πολύ σοβαρή και πολύπλοκη φαίνεται να είναι η υπόθεση κλινικής στη Λάρνακα, όπου διενεργούνταν μη εγκεκριμένες θεραπείες, με τη χρήση ανθρώπινων κυττάρων για ασθενείς με long covid συμπτώματα. 

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η έφορος του συμβουλίου εγγραφής κλινικών Καρολίνα Στυλιανού, εξήγησε ότι απαγορεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η χρήση εμβρυικών κυττάρων για θεραπευτικούς σκοπούς.

Και για ερευνητικούς σκοπούς, πρόσθεσε, η χρήση ανθρώπινων κυττάρων και ιστών γίνεται κατόπιν αδειοδότησης.

Το υπουργείο Υγείας, έχει ελέγξει την κλινική κατόπιν καταγγελίας ασθενούς long covid ο οποίος ήρθε από το εξωτερικό για να λάβει θεραπεία και του αποσπάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Δήλωσε παράλληλα πως στην κλινική υπήρχε γιατρός με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος επί μονίμου βάσεως.

Τα σκευάσματα με τα εμβρυικά κύτταρα, σημείωσε, έρχονταν στην Κύπρο κρυοσυντηρημένα από Ουκρανία με παραστατικά ότι πρόκειται για αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς.

Όσον αφορά τη μηχανή εξαγωγής πλάσματος, κι εκεί, πρόσθεσε, εντοπίζεται πρόβλημα. Για αυτό το θέμα γίνεται ξεχωριστή διερεύνηση, αφού οι συγκεκριμένες θεραπείες διέπονται από άλλες νομοθεσίες.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο όπου και πήραν τεκμήρια. 

«Είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε εάν προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα». 

Οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής ενώπιον τους, τους φακέλους 11 ασθενών.

Με πληροφορίες από riknews.com.cy

Home