Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περιπολικά θα ενημερώνουν τους οδηγούς για το οδικό δίκτυο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
11.07.2022

Περιπολικά θα ενημερώνουν τους οδηγούς για το οδικό δίκτυο

Νέα καινοτομία - Στην εποχή της τεχνολογίας η Αστυνομία - Αγοράζουν άλλα 40 υπηρεσιακά οχήματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H Αστυνομία βαδίζει στην εποχή της τεχνολογίας με σκοπό να αντιμετωπίσει το έγκλημα και τις διάφορες μορφές του. Όπως αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022 ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου,  κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων κοινής γνώμης για την Αστυνομία άρχισε να εφαρμόζεται το Mobile Policing. Όπως αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα οι οδηγοί θα ενημερώνονται από περιπολικά για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. 

Το σύστημα Mobile Policing αφορά όλα τα μέλη που βρίσκονται σε περιπολία. Μέσω του συστήματος χρησιμοποιούνται διάφορες εφαρμογές μέσω κινητών ή τάμπλετ που διευκολύνουν τους αστυνομικούς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αναβάθμιση μηχανοκίνητου στόλου

Η Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση του μηχανοκίνητου στόλου της Αστυνομίας. Στόχος αφενός είναι η αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία και αφετέρου η προστασία των μελών του Σώματος  από τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αστυνομία:Συστάθηκε η Διεύθυνση για την Αναδιάρθρωση του σώματος<<<<

Αγοράζουν άλλα 40 

Ο στόλος των οχημάτων της Αστυνομίας αυξήθηκε, αφού τα τελευταία 2 χρόνια το Αρχηγείο προμηθεύτηκε πέραν των 100 υπηρεσιακών οχημάτων, ενώ το 2023 αναμένεται η αγορά άλλων 40 περίπου υπηρεσιακών οχημάτων.

Έξυπνα οχήματα 

Στα οχήματα που αγοράστηκαν, συγκαταλέγεται και η αγορά 40 έξυπνων οχημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνολογίες όπως το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, αναβαθμισμένους φάρους και άλλα. 

Αναμένεται δε περαιτέρω αναβάθμιση των οχημάτων αυτών με την εισαγωγή πινακίδων -ανακοινώσεων, έτσι ώστε οι οδηγοί να ενημερώνονται άμεσα από τα εν κινήσει περιπολικά για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Home