Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πληγή η υποστελέχωση στις Φυλακές: 100 κενές θέσεις δεσμοφυλάκων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
31.01.2023

Πληγή η υποστελέχωση στις Φυλακές: 100 κενές θέσεις δεσμοφυλάκων

11 κενές θέσεις αρχιδεσμοφυλάκων - Nα αλλάξουν οι διαδικασίες ζητούν οι δεσμοφύλακες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η υποστελέχωση αποτελεί «πληγή» στις Κεντρικές Φυλακές. Τα κενά είναι τεράστια και χρήζουν άμεσης πλήρωσης, Αυτή τη στιγμή στο Τμήμα υπάρχουν 40 κενές θέσεις  οι οποίες προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίες αναμένεται να πληρωθούν με το νέο χρόνο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε την έγκρισή του για να προσφερθούν  άλλες 60 νέες οργανικές θέσεις δεσμοφυλάκων στο Τμήμα. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Φυλακών υπηρετούν 352 δεσμοφύλακες και εφόσον πληρωθούν και οι 100 θέσεις (40 +60) ο αριθμός θα αυξηθεί στους 452.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δεσμοφύλακες: Θέλουν 150 νέες θέσεις, τους έδωσαν 40<<<<

Ωστόσο, από τις 60 οργανικές «προεδρικές» θέσεις άνοιξαν μόνο οι 12 που μπορούν να πληρωθούν.  Ταυτοχρόνως, υπάρχουν άλλες 25 οργανικές θέσεις αρχιδεσμοφυλάκων που παραμένουν κενές. Σημειώνεται ότι παραμένουν άλλες 11 θέσεις αρχιδεσμοφυλάκων από προηγούμενα χρόνια που παραμένουν κενές.

«Να αλλάξουν οι διαδικασίες - Να καλυφθούν άμεσα»

Οι δεσμοφύλακες θέλουν να αλλάξουν άμεσα οι διαδικασίες. Το Τμήμα Φυλακών είναι ένας ευαίσθητος τομέας όπου θα πρέπει μόλις κενωθεί μια θέση δεσμοφύλακα να πληρώνεται άμεσα, αφού το επάγγελμα του δεσμοφύλακα είναι ειδικών καθηκόντων. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου η «Ισότητα»<<<<

Ο Κλάδος  βρίσκεται σε επικοινωνία και με την ΠΑΣΥΔΥ και μετά τις Προεδρικές Εκλογές θα επιδιωχθεί η προώθηση των αιτημάτων τους κυρίως με την υποστελέχωση εφόσον δεν ικανοποιηθούν.

Η Offsite News συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΔΥ Γιώργο Παπαγεωργίου ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η πλήρωση των κενών θέσεων στο Τμήμα Φυλακών. Συντομα όμως θα πληρωθούν οι θέσεις».

Home