Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ψάχνουν και άλλα σημεία για να βάλουν κάμερες τροχαίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.09.2022

Ψάχνουν και άλλα σημεία για να βάλουν κάμερες τροχαίας

Η Α Φάση θα υλοποιηθεί μέχρι τις αρχές του 2023 - Αντίδραση για τα παράπονα οδηγών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν μέχρι το τέλος του χρόνου με το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Όπως πληροφορείται η Offsite News η ανάδοχος εταιρεία είναι υποχρεωμένη με βάση το συμβόλαιό της να προχωρήσει στην υλοποίηση της Α’ Φάσης μέχρι το τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος της πρώτης φάσης είναι πολύ πιθανόν να υλοποιηθεί και εντός Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, νοουμένου ότι η ανάδοχος εταιρεία θα παραδώσει έτοιμη κάμερα εκείνο το διάστημα.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Μελετούν και άλλα σημεία

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Αστυνομία προβαίνει αυτή τη στιγμή σε μελέτη για να εντοπίσει νέα μελανά σημεία και δρόμους καρμανιόλες ώστε να τοποθετηθούν και σε αυτά τα σημεία κάμερες φωτοεπισήμανσης. Όπως αρμοδίως μας λέχθηκε, «όταν ετοιμάστηκε το σχέδιο δράσης για την τοποθέτηση των καμερών οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Τώρα όμως είναι αλλιώς τα πράγματα».

Σημειώνεται ότι o αρχικός σχεδιασμός της  Α Φάσης θα υλοποιηθεί με την τοποθέτηση καμερών στα εξής σημεία: 

 

Συγκεκριμένα στη Λευκωσία θα τοποθετηθούν στις οδούς:

-Τροόδους με Κωνσταντινουπόλεως

-Σπύρου Κυπριανού με Διγενή Ακρίτα και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

-Αρχιεπισκόπου Κυπριανού με Αρμενίας 

- Προδρόμου

Ενώ στη Λεμεσό στις οδούς:

-Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Νίκου Παττίχη

-Αγίας Φυλάξεως με Γλαδστώνος

Όσο αφορά το δεύτερο στάδιο θα εγκατασταθούν ακόμα 66 σταθερές κάμερες σε Λάρνακα, Πάφο και σε επαρχιακούς δρόμους.

Υπενθυμίζουμε ότι oι πρώτες 4 κάμερες της Τροχαίας τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία. Παράλληλα η πρώτη φάση προνοεί και άλλες 16 κινητές κάμερες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κάνουν ράλι μπροστά στις κάμερες - 8000 καταγγελίες για ταχύτητα<<<<

Ουδέν μεμπτό

Ένα θέμα που συζητείται εντόνως είναι οι καταγγελίες ότι οι χειριστές των καμερών φωτοεπισήμανσης κρύβονται και δεν είναι ορατοί στους οδηγούς με αποτέλεσμα να προκύπτουν σωρηδόν καταγγελίες.

Η Offsite News έθεσε το θέμα σε αρμόδιους φορείς που ανέφεραν ότι  «έγινε έρευνα, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα μεμπτό άρα αυτή η καταγγελία δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όπου υπάρχουν κάμερες προηγούνται προειδοποιητικές πινακίδες, άρα κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό.Ταυτόχρονα, η ανάδοχος εταιρεία δεν πληρώνεται με βάση τα πρόστιμα που επιβάλλονται άρα ποιος ο λόγος οι υπάλληλοι να κρύβονται».

Άρχισε η διαδικασία αποστολής προστίμων

Σε μια άλλη εξέλιξη τροχοδρομήθηκε η διαδικασία για να σταλούν στους παραβάτες τα καθυστερημένα εξώδικα πρόστιμα από τις κάμερες.

Home