Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυροσβεστική: 4 ερίζουν για τη θέση Αρχιπύραρχου - ΟΝΟΜΑΤΑ

Offsite Team -
30.12.2022

Πυροσβεστική: 4 ερίζουν για τη θέση Αρχιπύραρχου - ΟΝΟΜΑΤΑ

Χρέη αναπληρωτή θα εκτελεί ο Δ. Κατσίφλης - Διεργασίες και για Αντιπύραρχο

Συστήνεται τριμελής Επιτροπή που διορίζει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά την Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μπαίνει σε πορεία ανακατατάξεων. Αύριο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η ευδόκιμος πορεία του Αρχιπύραρχου Πόλυ Χατζηβασιλείου ο οποίος αφυπηρετεί μετά από 32 χρόνια από το Σώμα. Η  εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη διαδικασιών με σκοπό να καλυφθεί το κενό στην πυραμίδα της Πυροσβεστικής.

πολυσ

Στην κούρσα της διαδοχής θα βρεθούν οι τέσσερις διευθυντές της αυτονομημένης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υποψήφιοι  για την προαγωγή σε Αρχιπύραρχο είναι οι 4 Αντιπύραρχοι : Ο διευθυντής Διοίκησης Δημήτρης Κατσίφλης που είναι και ο αρχαιότερος σε υπηρεσία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΦΛΗΣ

Ο διευθυντής Υποστήριξης Νικος Λογγίνος.

ΛΟΓΓΙΝΟΣ

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης Χριστόφορος Στυλιανού.

ΤΟΦΗΣ

 

ο διευθυντής Επιχειρήσεων Ανδρέας Χριστοφή

ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Οι φάκελοι των «4» θα κατατεθούν σε ειδική Επιτροπή που θα διορίσει η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου αποτελούμενη από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας και ένα Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας που θα τους μελετήσει.

Η εισήγηση της Επιτροπής προς την Υπουργό  θα βασιστεί σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως είναι: Tα προσόντα των υποψηφίων, η αρχαιότητα, η προϋπηρεσία τους, οι εκπαιδεύσείς τους κ.ο.κ. Ακολούθως η Υπουργός Δικαιοσύνης θα κληθεί να λάβει την τελική της απόφαση.

Ενδεχόμενο προσφυγής

Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου οπότε και θα καθυστερήσει η διαδικασία πλήρωσης της θέσης.

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χρέη Αρχιπύραρχου θα εκτελεί ο αρχαιότερος εκ των τεσσάρων υποψηφίων ο διευθυντής Διοίκησης Δημήτρης Κατσίφλης. Πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην τελική απόφαση και την προαγωγή του νέου Αρχιπύραρχου. 

Ο Αρχιπύραρχος  στεγάζεται στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής - Λειτουργεί ως ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και θα διαθέτει επιτελικό γραφείο  και γραφείο Τύπου. Η μισθολογική κλίμακα θα είναι μεταξύ Α14-15. Σημειώνεται ότι η μισθολογική κλίμακα των αντιπυραρχων είναι μεταξύ 12-13.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική: Αλλάζει πρόσωπο και κλίμακες - Όλες οι λεπτομέρειες<<<<

Μάχη 2 για θέση Αντυπύραρχου

Αναπόφευκτα η προαγωγή Αρχιπύραρχου θα προκαλέσει κενό στη θέση των τεσσάρων Αντιπύραρχων  που θα καλυφθεί. Υποψήφιοι για την κενωθείσα θέση του Αντιπυράρχου είναι οι επαρχιακοί διευθυντές Λευκωσίας Χαράλαμπος Τύλληρος και Λεμεσού Στέλιος Νέστορος. 

Home