Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε 90 μέρες θα πάρει απαντήσεις η μάνα του Θανάση

Offsite Team -
22.10.2022 - 06:00

Σε 90 μέρες θα πάρει απαντήσεις η μάνα του Θανάση

O Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε όποιος έχει πληροφορίες να της δώσει - Απέκλεισε από την έρευνα ανακριτές της Λεμεσού

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αποφασιστικότητα για να βρεθούν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται ώστε να βρεθούν οριστικά και αμετάκλητα οι ένοχοι στην υπόθεση δολοφονίας του 26χρονου τότε εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου.

Ο Νικολάου  βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της ΄Άλασσας το Σεπτέμβριο του 2005 με την ανακριτική ομάδα να μαζεύει στοιχεία που ίσως οδηγήσουν ακόμα και σε υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα οι ανακριτές έχουν 3 μήνες για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και να αποφασίσουν. 

Η Αστυνομία θα εξετάσει όλα τα ευρήματα που έχει στη διάθεσή της στη βάση και της έρευνας που έγινε από τους κ.κ. Μάτσα και Αλεξόπουλο που παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα στις 15 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι στο πόρισμα γινόταν αναφορά για στραγγαλισμό του εθνοφρουρού, αφού αυτό έδειξαν τα ευρήματα του τότε εθνοφρουρού μετά την εκταφή.  

Ωστόσο, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ο κ. Μάτσας αποκλείστηκε από την έρευνα που συνεχίζεται λόγω μη τήρησης της εμπιστευτικότητας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Σαββίδης για υπόθεση Θανάση: «Θέλουμε να φτάσουμε στην αλήθεια»<<<<

«Να δοθούν πληροφορίες»

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 ζήτησε τη συνδρομή όλων όσοι γνωρίζουν έστω και το παραμικρό σε σχέση με την υπόθεση: Μιλώντας μετά από συνάντηση με τους συγγενείς του Αθανάσιου Νικολάου, τον ανακριτή Αντώνη Αλεξόπουλο και την ανακριτική ομάδα ο κ. Σαββίδης είπε ότι:

«Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε το οποίο είναι, έστω, ενδεχόμενο να βοηθήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εξακρίβωση των αιτίων ή των ενόχων, τον παρακαλούμε να δώσει την πληροφόρηση αυτή είτε στην οικογένεια, είτε στην Αστυνομία, είτε στον κ. Αλεξόπουλο. Είναι σημαντικό η οποιαδήποτε πληροφορία, όσο μικρή και αν είναι, να φθάσει εκεί που πρέπει για να μπορέσουμε να συντονίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ανακριτικό έργο και να καταλήξουμε -ελπίζω- σε όσον το δυνατόν πιο θετικά αποτελέσματα.» 

Την  ανακριτική ομάδα, αποτελούν οι αστυνομικοί που έχει διορίσει ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας. Τα πρόσωπα αυτά είναι Αξιωματικοί της Αστυνομίας και Αστυνομικοί που δεν έχουν καμία σχέση με την επαρχία Λεμεσού, η οποία είχε εμπλακεί στα πρώτα στάδια των ερευνών της υπόθεσης του Θανάση Νικολάου. 

Θα υπάρχει πλήρης και ανοικτή γραμμή, και θα μεταφέρονται εκατέρωθεν οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν.

Home