Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκέψεις για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.10.2022

Σκέψεις για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Thumbnail
Δραστικές αποφάσεις καλείται να λάβει η Αστυνομία μετά την έξαρση των επεισοδίων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δραστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις αμέσως επόμενες μέρες μετά την έξαρση των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τόσο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες Α Κατηγορίας όσο και στο Σούπερ - Καπ στο φούτσαλ.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News υπάρχει εντονότατος προβληματισμός στην Αστυνομία για τα συνεχή επεισόδια με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ σοβαρές σκέψεις ακόμα και για απαγόρευση μετακίνησης  οπαδών μετά την επιστροφή των οργανωμένων στα γήπεδα. Ακόμα, η Αστυνομία έχει στο «κάδρο» και κάποιες άλλες σκέψεις οι οποίες θα κωδικοποιηθούν και εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν στους αρμόδιους φορείς ΚΟΑ, ΚΟΠ και σωματεία.

Κλειστά κυκλώματα

Ένα πολύ μεγάλο θέμα που προβληματίζει έντονα είναι η χρήση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης των γηπέδων. Όπως πληροφορούμαστε στα πλείστα γήπεδα υπάρχουν προβλήματα αφού πολλές κάμερες είναι ανενεργές.

Αυτή τη στιγμή τα αρτιότερα συστήματα βρίσκονται στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και το «ΚΑΤΩΚΟΠΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ», ενώ πολύ καλό σύστημα διαθέτει και το «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» στο Παραλίμνι.

Η Offsite News πληροφορείται ότι η Αστυνομία ίσως αλλάξει τακτική σε σχέση με τα επεισόδια που εκτυλίσσονται εκτός αγωνιστικών χώρων όπως στους αγώνες ΑΕΚ -Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ, ενώ αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι ίσως αλλάξει μερικώς ο τρόπος αστυνόμευσης. Παραλλήλως σε αγώνες που κρίνονται αυξημένης επικινδυνότητας θα επιστρατεύεται το αντιοχλαγωγικό όχημα ΑΙΑΝΤΑΣ.

>>>>Διαβάστε επίσης: ΚΟΠ για τα επεισόδια και τον τραυματισμό δημοσιογράφου: "Αναμένουμε τις σωστές ενέργειες από την Αστυνομία"

Πονοκέφαλος τα κλειστά

Εξάλλου, μετά τα επεισόδια στον αγώνα του Σούπερ - Καπ στο φούτσαλ και τον τραυματισμό του συναδέλφου δημοσιογράφου Ανδρέα Κακουλλή, αλλά και ενός αστυνομικού, γίνονται έντονες σκέψεις και για αλλαγές στην αστυνόμευση των κλειστών γηπέδων αφού στις 08 Οκτωβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας και στις 21 Οκτωβρίου αυτό της πετόσφαιρας και ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων. Ίσως επανεξεταστεί η πρόνοια της νομοθεσίας για μη λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε γήπεδα με χωρητικότητα έως 2000 θεατών. Η Αστυνομία όπως πληροφορούμαστε προτίθεται να στείλει επιστολές και στις οικίες Ομοσπονδίες.

Home