Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη Φυλακή 5 χρόνια 63χρονος - Βρήκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Offsite Team -
12.01.2023

Στη Φυλακή 5 χρόνια 63χρονος - Βρήκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Διερευνήθηκε και υπόθεση απαγορευμένου μετανάστη, και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου καταδίκασε σήμερα άντρα ηλικίας 63 ετών, κάτοικο της επαρχίας Αμμοχώστου σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της παράνομης κατοχής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.  

Πρόκειται για υπόθεση όπου, στις 6 Σεπτεμβρίου, 2022, μέλη της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου)  είχαν προβεί σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας συνθετικής κάνναβης και υλικών καθώς και σύνεργων παρασκευής συνθετικής κάνναβης. 

Κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη με δικαστικό ένταλμα, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης 06 Σεπτεμβρίου, στην κατοικία και στο αυτοκίνητο άντρα ηλικίας 63 ετών, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν στο αυτοκίνητο, μέσα σε δύο σακούλια, ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι συνθετική κάνναβη. Στο όχημα εντόπισαν επίσης μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης, μέσα σε δύο σακουλάκια. Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκες που χρησιμοποιεί ο 63χρονος ύποπτος, όπου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε τσάντα, ένα σακούλι που περιείχε φυτική ύλη, ποσότητες άσπρης και ροζ σκόνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, και άλλα τεκμήρια.

>>>>Διαβάστε επίσης: Υπέβαλε καταγγελία για επίθεση - Διερευνούν εγκληματική οργάνωση<<<<

Έρευνα με δικαστικό ένταλμα διεξήχθη και στην κατοικία δεύτερου υπόπτου, άντρα ηλικίας 31 ετών, οικείου του 63χρονου, όπου τα μέλη της Αστυνομίας επίσης εντόπισαν ποσότητα φυτικής ύλης, ποσότητες άσπρης σκόνης και υγρής ουσίας που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για εμποτισμό της συνθετικής κάνναβης, καθώς και διάφορα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή συνθετικής κάνναβης. Εντόπισαν επίσης χρηματικό ποσό, η προέλευση του οποίου διερευνάται.

Οι 63χρονος και 31χρονος συνελήφθησαν αρχικά για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα. Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση παρασκευής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών, και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Παράλληλα της υπόθεσης ναρκωτικών, εναντίον του 63χρονου διερευνήθηκε  και υπόθεση απαγορευμένου μετανάστη, και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αφού σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, μετά την απέλαση του από τη Δημοκρατία το 2013 ως απαγορευμένος μετανάστης, αυτός φέρεται να επέστρεψε παράνομα και να εξασφάλισε εγγραφή για διαμονή του στη Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας διαβατήριο με άλλα προσωπικά στοιχεία. Το διαβατήριο ανευρέθηκε στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έρευνας και κατακρατήθηκε για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου) και το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Home