Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο «σεργιάνι» για 3 Βοηθούς Αρχηγούς η Αστυνομία

Offsite Team -
18.08.2022

Στο «σεργιάνι» για 3 Βοηθούς Αρχηγούς η Αστυνομία

Έμεινε μόνος ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης - Μέσα σε 5 μήνες άδειασαν τρεις θέσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αστυνομία «ορφάνεψε» από Βοηθούς Αρχηγούς. Το Αρχηγείο Αστυνομίας βγαίνει στο σεργιάνι για να καλύψει τις τρεις χηρεύουσες θέσεις αφού οι αφυπηρετήσεις των Βοηθών Αρχηγών στον κλάδο Υποστήριξης Πανίκου Αντωνίου και στον κλάδο Εκπαίδευσης Γεώργιο Φράγκο δημιούργησαν τεράστια κενά.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο κενώθηκε και η θέση του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων μετά το διορισμό του Δημήτρη Δημητρίου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: «Κόλλησε» η προαγωγή 4ου Βοηθού Αρχηγού - Πληροφορίες<<<<

Ο ερχόμενος Σεπτέμβριος θα είναι άκρως καθοριστικός αφού θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά.  Προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση θα προκύψει επαναξιολόγηση προαγωγών. Το δεδομένο αυτό φέρνει τη διαδικασία πίσω και ίσως διαφοροποιηθούν κάποια δεδομένα. Παράλληλα ενδέχεται να κριθεί σκόπιμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης να στραφεί εκ νέου στη Βουλή με σκοπό να προχωρήσει σε αποπαγοποίηση κονδυλίων.

Μεγάλο βάρος σε Υπαρχηγό και Χρ. Μαυρομμάτη

Η κατάσταση που δημιουργείται δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του Αστυνομικού Σώματος αφού μεγάλο βάρος για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων έπεσε στον μοναδικό εν ενεργεία Βοηθό Αρχηγό Χριστόφορο Μαυρομμάτη (καλύπτει αυτή τη στιγμή πάνω από ένα τομέα) και τον Υπαρχηγό Δημήτρη Δημητρίου που «επέστρεψε» αναγκαστικά και στα καθήκοντα του Βοηθού Αρχηγού.

Με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο οι θέσεις Υπαρχηγού στην Αστυνομία είναι 4: Βοηθός Αρχηγός υπεύθυνος για τον κλάδο Επιχειρήσεων. Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Εκπαίδευσης. (τη θέση κατέχει ο Γεώργιος Φράγκος), Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Διοίκησης (τη θέση κατέχει ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης) και Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Υποστήριξης (τη θέση κατέχει ο Πανίκος Αντωνίου). Πάντως, το όνομα που ακούστηκε ως μεγάλο φαβορί για την προαγωγή είναι αυτό του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Γιαννάκη Γεωργίου. 

Υποψήφιοι είναι όλοι οι Ανώτεροι Αστυνόμοι που κατέχουν το βαθμό για 2 τουλάχιστον χρόνια. Τον Βοηθό Αρχηγό προτείνει ο Αρχηγός και διορίζει ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο η Υπουργός Δικαιοσύνης απουσιάζει από την Κύπρο, άρα προτού επιστρέψει στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια.

Home