Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σύντομα υποθέσεις στο Δικαστήριο για πολιτογραφήσεις

Offsite Team -
01.02.2023

Σύντομα υποθέσεις στο Δικαστήριο για πολιτογραφήσεις

Οδηγίες για τα περαιτέρω βήματα έδωσαν Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Σύσκεψη με θέμα τις υποθέσεις που αφορούν την πιθανή διάπραξη αδικημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών έγινε σήμερα το πρωί Νομική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, έδωσαν οδηγίες προς την Αστυνομία για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις αυτές, και συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για το θέμα αυτό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου, η ανακριτική ομάδα και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νικόλας: Διαβατήρια με κριτήριο την γνώση και όχι το χρήμα<<<<

«Έγινε ανασκόπηση της πορείας των υποθέσεων, δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις, και συμφωνήθηκε ότι θα ξανασυναντηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα», είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή. Πρόσθεσε ακόμη πως στη Νομική Υπηρεσία υπάρχει ένας κατάλογος με τις υποθέσεις αυτές που επικαιροποιείται αναλόγως των βημάτων που γίνονται.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν υποθέσεις που πρόκειται να καταχωρηθούν στο δικαστήριο σύντομα, η ίδια πηγή απάντησε πως «έχει υποθέσεις που είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους κάποια στιγμή, όμως δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει αυτό».

Ανέφερε, εξάλλου, πως τέτοιου είδους συσκέψεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πως πέραν αυτών η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Νομική Υπηρεσία και τους νομικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις υποθέσεις.

ΚΥΠΕ

Home