Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θανατηφόρα: Εξετάζουν application για μηνύματα κατά θανατηφόρων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
25.01.2023 - 06:30

Θανατηφόρα: Εξετάζουν application για μηνύματα κατά θανατηφόρων

Στόχος να προσεγγιστούν οι νέοι που είναι βασικοί χρήστες της τεχνολογίας - Οι 4 βασικές αιτίες θανατηφόρων

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Με applications (εφαρμογές) που θα αποστέλλουν  τα κατάλληλα μηνύματα προσανατολίζονται  τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Μεταφορών να αντιμετωπίσουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα.  Η χρήση της τεχνολογίας και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν σταθερά άτομα νεαρής ηλικίας ωθεί τους κυβερνητικούς φορείς και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας να συζητήσουν αυτό τον τρόπο μετάδοσης των μηνυμάτων για την ασφαλή οδήγηση.

Όπως πληροφορούμαστε, η ιδέα για τη χρηση των μηνυμάτων μέσω εφαρμογών έπεσε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας όπου πρόσφατα έγινε πλήρης ανάλυση των στοιχείων που οδηγούν σε θανατηφόρα δυστυχήματα. Μάλιστα,μελετάται και η εμπειρογνωμοσύνη άλλων χωρών κυρίως της Ελλάδας.

Με βαση τα στοιχεία αυτά, Αλκοόλ,  ναρκωτικά, ταχύτητα και απρόσεκτη οδήγηση, εξακολουθούν να αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης τέτοιων συγκρούσεων. Τουλάχιστον 27 από τις 35 θανατηφόρες συγκρούσεις το 2022 έχουν ως κύρια αιτία πρόκλησης τους ένα από τους πιο πάνω παράγοντες. Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 24η Ιανουαρίου 2023 έχασαν τη ζωή τους 8 συνανθρώποι μας.

Πιο συγκεκριμένα:

7 θανατηφόρες συγκρούσεις κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 8 άνθρωποι, είχαν ως κύρια αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή/ και ναρκωτικών ουσιών.    

7 συγκρούσεις, κατά τις οποίες χάθηκαν 7 άνθρωποι, οφείλονται στην απρόσεκτη οδήγηση ή/ και την απόσπαση της προσοχής του οδηγού,

Σε άλλες 7 συγκρούσεις, όπου έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, κύρια αιτία πρόκλησης ήταν η παράνομη στροφή δεξιά ή η επαναστροφή.

Όσον αφορά στην υπερβολική ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται αποτελεί επίσης την κύρια αιτία πρόκλησης 6 θανατηφόρων συγκρούσεων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κάμερες: Θα παίρνεις λαπόρτα μέσα σε 5 μέρες<<<<

Τα στοιχεία αυτά θα αναλυθούν διεξοδικώς, ενώ ήδη  αποφασίστηκαν  συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. 

Αποφασίστηκε όπως πέραν των καθημερινών ελέγχων τροχαίας, που ήδη πραγματοποιούνται, να διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπως αυτά καθορίζονται μέσα από την ανάλυση των δεδομένων των τροχαίων συγκρούσεων. ]

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εντονότερη και πιο οργανωμένη διεξαγωγή ελέγχων και εκστρατειών που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης / ναρκωτικών ουσιών, τη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας και την τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Ταυτόχρονα με τους ελέγχους, αποφασίστηκε όπως δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της διαφώτισης του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας, κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, αλλά και αλλοδαπούς, που διαμένουν ή επισκέπτονται την Κύπρο.

 

Home