Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θανατηφόρα: Ο Αρχηγός ζήτησε εδώ και τώρα μέτρα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.06.2022

Θανατηφόρα: Ο Αρχηγός ζήτησε εδώ και τώρα μέτρα

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία μετά τα τέσσερα θανατηφόρα σε πέντε μέρες - 3.000 καταγγελίες σε 3 μέρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία μετά τα τέσσερα θανατηφόρα σε πέντε μέρες που σημειώθηκαν μεταξύ 09-13 Ιουνίου 2022. Τα θανατηφόρα ήχησαν «καμπανάκι» στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αφού από την αρχή του έτους καταγράφηκαν συνολικά 19 θανατηφόρα δυστυχήματα σε έξι σχεδόν μήνες στην Κυπριακή Δημοκρατία και ένα σε έδαφος Βρετανικών Βάσεων.

Όπως πληροφορείται η Offsite News τα θανατηφόρα απασχολούν έντονα τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ζήτησε έκθεση για τα δυστυχήματα και άμεσα να εντοπιστούν τα σημεία στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα θανατηφόρα και να ληφθούν μέτρα. Σημειώνεται ότι προ 15νθημέρου περίπου ο Αρχηγός συναντήθηκε με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου με επίκεντρο  την παραβατικότητα, αλλά και τα τροχαία.

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, τιο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καταγράφηκαν 3.000 καταγγελίες από την Αστυνομία. «Από αυτές οι 1689 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα. Απ’εκεί και πέρα καταγράφηκαν: 103 καταγγελίες αλκοόλης, 56 καταγγελίες για χρήση κινητών τηλεφώνων, 72 καταγγελίες για χρήση ζώνης ασφαλείας και 194 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, κάτι που μας ανησυχεί».

>>>>Διαβάστε επίσης: Κάμερες: Η εταιρεία ζήτησε να ακυρωθούν 11.000 πρόστιμα<<<<

«Θέλουμε και άλλες κάμερες»

Αναφορικά με την ορθή χρήση των καμερών της τροχαίας ο κ. Ανδρέου ήταν σαφής: «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2 κινητές κάμερες. Δεν μπορούν να βρίσκονται σε όλη την Κύπρο. Χρειαζόμαστε επειγόντως και άλλες κάμερες, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει το σύστημα φωτοεπισήμανσης ι για να μην τρέχουν οι οδηγοί στους δρόμους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί κάποιος οδηγός να τρέχει με 189 χιλιόμετρα».

Σημειώνεται ότι στις 02:00 τα ξημερώματα της 9ης Ιουνίου πεζός παρασύρθηκε θανάσιμα από λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο. 

Στις 11 Ιουνίου όχημα παρέσυρε ποδηλάτη στη Σωτήρα και στις 13 Ιουνίου 2022 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, οδηγός παρέσυρε 59χρονο και εγκατέλειψε τη σκηνή. Προχθές στην Αγία Νάπα έχασε τη ζωή του 68χρονος Ισραηλινός οταν οδηγώντας ηλεκτρικό σκούτερ εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Home