Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Θανάση: Από παράταση σε παράταση το πόρισμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
21.06.2022

Υπόθεση Θανάση: Από παράταση σε παράταση το πόρισμα

14 ακόμα μάρτυρες κλειδί - Πάει τον Ιούλιο το πόρισμα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Από παράταση σε παράταση πάει η διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του τότε εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το Σεπτέμβριο του 2005, Μετά από 17 σχεδόν χρόνια, οι έρευνες για τα ακριβή αίτια θανάτου συνεχίζονται.. Εμπόδιο αποδείχθηκε όπως φαίνεται ο εντοπισμός 14 μαρτύρων που θα έδιναν συμπληρωματικές καταθέσεις - κλειδί στην υπόθεση.

Η νέα καθυστέρηση προέκυψε αφού πριν από περίπου 20 μέρες οι ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος ζήτησαν νέα παράταση για παράδοση του πορίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το πόρισμα και να δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα τον  Ιούνιο αλλά ο στόχος είναι το πόρισμα να παραδοθεί εντός Ιουλίου.

>>>Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Αθ. Νικολάου: Έτσι θα δουλέψουν οι αν. ποινικοί ανακριτές<<<<

Πάνε στη Σκαρίνου    

Όπως πληροφορούμαστε, το στρατηγείο των ποινικών ανακριτών μεταφέρθηκε στη Σκαρίνου ώστε να βολευτούν όλες οι πλευρές τόσο οι ποινικοί ανακριτές, όσο και οι μάρτυρες.  Όπως πληροφορούμαστε στα γραφεία που χρησιμοποιούν οι  ποινικοί ανακριτές υπάρχουν όλες οι ανέσεις για δουλειά.

Όπως καταγράψαμε υπάρχει το ενδεχόμενο νέων εξελίξεων με προσαγωγές ατόμων στη Δικαιοσύνη, αφού φαίνεται να προκύπτουν νέα στοιχεία. 

Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές στη βάση των όρων εντολής τους είχαν  4 μήνες για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, επειδή  δεν ολοκλήρωσαν  το έργο τους έλαβαν περιθώριο άλλων 4 μηνών.

Πάντως, τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Home