Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπουργοί Δικαιοσύνης Ε.Ε. -Συζητούν δίωξη για εγκλήματα πολέμου

Offsite Team -
25.01.2023 - 11:56

Υπουργοί Δικαιοσύνης Ε.Ε. -Συζητούν δίωξη για εγκλήματα πολέμου

Δικαστική συνεργασία και οργανωμένο έγκλημα - Στη Στοκχόλμη η Στέφη

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, για Σουηδία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις  26 και 27 Ιανουαρίου 2023 στη Στοκχόλμη με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Σουηδία.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν μεταξύ άλλων την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην ψηφιακή εποχή και την ανάγκην που ανακύπτει για πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία των δικαστικών αρχών και των αρχών επιβολής του νόμου.

>>>>δΔιαβάστε επίσης: Στέφη:Ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε Άννα & Αθηνά για μετακίνησή τους<<<<

Επιπρόσθετα, θα μελετήσουν θέματα δικαστικής συνεργασίας και ιδιαίτερα την δυνατότητα μεταφοράς ποινικών διαδικασιών μεταξύ των κρατών μελών όταν στο αυτό απαιτείται για την επιτυχή διερεύνηση και δίωξη ενός εγκλήματος.  

Τέλος, οι Υπουργοί θα εξετάσουν εκ νέου τις επιπτώσεις στην εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα ανταλλάξουν απόψεις για τους μηχανισμούς που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη σε εθνικό επίπεδο για την δίωξη των προσώπων που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Home