Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

AΚΕΛ - ΔΗΠΑ βάζουν κάμερες παρακολούθησης και... στο Αγροτικό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.04.2023

AΚΕΛ - ΔΗΠΑ βάζουν κάμερες παρακολούθησης και... στο Αγροτικό

Πρόταση νόμου θέλει να τροποποιήσει το νόμο - Κατατέθηκε χθες στη Βουλή - Αλλαγές ζητούνται για διανομή των εισιτηρίων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Kλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα (ανοικτά, κλειστά και κλειστά αθλητικά κέντρα) θέλει να τοποθετηθούν το ΑΚΕΛ και η ΔΗΠΑ. Με πρόταση νόμου που κατατέθηκε χθες Πέμπτη 06 Απριλίου 2023 στη Βουλή  και υπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, Ανδρέας Πασιουρτίδης και Γιώργος Κουκουμάς, αλλα και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης ζητούν τροποποιήσεις στο Νόμο για τη Βία στα Γήπεδα.

Η πρόταση νόμου υποχρεώνει την εγκατάσταση τηλεοπτικού συστήματος κλειστού κυκλώματος σε κλειστά στάδια ή γήπεδα ανεξάρτητα της χωρητικότητάς τους. Σύμφωνα με την τροποποίηση που ζητείται,  θα τροποποιηθεί το Άρθρο 22 που αναφέρει ότι κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης θα τοποθετείται μόνο σε γήπεδα άνω των 2000 θεατών. Με αυτό τον τρόπο σύστημα cctv θα τοποθετηθεί και στα γήπεδα του Αγροτικού!

Το θέμα των κλειστών κυκλωμάτων συζητήθηκε προχθές εκτενώς στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Κατά τη συζήτηση ασκήθηκε έντονη κριτική  στην Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για το γεγονός ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδα χωρίς κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Παρούσα στη συνεδρία ήταν η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου - Προκοπίου η οποία είπε ότι υπάρχει η εφαρμογή αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια, στα οποία σήμερα δεν τηρούνται οι απαραίτητες από τον νόμο προδιαγραφές, ανεξαρτήτου χωρητικότητας.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων Γιώργος Καράς ανέφερε την ανάγκη ετοιμασίας μελέτης μαζί με τον ΚΟΑ για την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. Στην ίδια συνεδρία ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η  χρήση των προβληματικών κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης CCTV  χωρίς ευκρίνεια και καλό φωτισμό, αλλά και η χρήση κουκούλων από χούλιγκανς δεν βοηθά την Αστυνομία.

>>>>>Διαβάστε επίσης: Η Βουλή θα «ελέγχει» την Άννα κάθε 2 μήνες για τη βία στα γήπεδα<<<<

Η πρόταση νόμου θέλει να τροποποιήσει και τον τρόπο διανομής των εισιτηρίων για αγώνες ή αθλητικές διοργανώσεις. Σύμφωνα με την τροποποίηση η διανομή των εισιτηρίων πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά είτε από χώρους που θα υποδεικνύονται από το διοργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων πριν από τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα για να μη δημιουργείται αναστάτωση στα γήπεδα.. Τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και συνδεδεμένα με το Κεντρικό Μητρώο κατόχων κάρτας φιλάθλου για να αποφεύγεται η ψευδής δήλωση στοιχείων.

Η πρόταση νόμου μετά την κατάθεσή της στη Βουλή θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής με σκοπό να συζητηθούν οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

Home