Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου κάμερες σε ακόμα 2 σημεία στη Λευκωσία - Αρχίζουν πρόστιμα

Offsite Team -
01.06.2023

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου κάμερες σε ακόμα 2 σημεία στη Λευκωσία - Αρχίζουν πρόστιμα

Γίνονται 5 πλέον τα σημεία με κάμερες στη Λευκωσία - Σε δοκιμαστική φάση ακόμα στη Λεμεσό

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου, 2023 το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται και θα λειτουργήσουν νέες κάμερες σε δύο ελεγχόμενες διασταυρώσεις,  οι οποίες βρίσκονται στη Λευκωσία. Πρόκειται 1/ για την Διασταύρωση Λεωφόρου Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα παρά την Αστυνομία Λυκαβητού και 2/ στη συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με οδό Μαχαιρά, στο Στρόβολο. Από την Τρίτη 6 Ιουνίου δηλαδή, θα λειτουργήσουν κανονικά και θα εκδίδονται πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα ενεργοποιηθούν τρεις επιπρόσθετες σταθερές κάμερες τροχαίας οι οποίες βρίσκονται στην ελεγχόμενη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα, στη Λευκωσία.

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα ελέγχει την ευθεία πορεία των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα και στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ θα ελέγχονται οι δύο λωρίδες του ιδιωτικού οχήματος καθώς και η λεωφορειολωρίδα με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία. 

 Η Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, μεταξύ της ελεγχόμενης διασταύρωσης με τις Λεωφόρους Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού, μέχρι την ελεγχόμενη συμβολή με την οδό Ευαγόρου, είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας με ελεγχόμενη είσοδο μόνο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Λεωφορεία, οχήματα ΤΑΞΙ, ποδήλατα και οχήματα που ανήκουν σε νόμιμους χρήστες αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι, η διακίνηση στις λωρίδες της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ ελέγχεται από Φώτα Τροχαίας,  ξεχωριστά  για κάθε λωρίδα και θα πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τη σωστή λωρίδα και να ακολουθούν τις ενδείξεις των φαναριών που αφορούν τη λωρίδα που δικαιούνται να χρησιμοποιούν (αν είναι ιδιωτικό όχημα στη δεύτερη και τρίτη λωρίδα, αν είναι δημοσίας χρήσης στην πρώτη κόκκινη λωρίδα).

Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιηθούν και τρείς σταθερές κάμερες οι οποίες τοποθετήθηκαν  στη συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με οδό Μαχαιρά, στο Στρόβολο.

Θυμίζουμε ότι ήδη στη Λευκωσία λειτουργούν κάμερες στα 3 πιο κάτω σημεία:

  • Διασταύρωση Λεωφόρου Λεμεσού με Αρμενίας 
  • Διασταύρωση Προδρόμου με Γρίβα Διγενή
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη

Επιπλέον θυμίζουμε ότι στη Λεμεσό οι κάμερες δουλεύουν ακόμα σε δοκιμαστική βάση. Δεν ανακοινώθηκε ακόμα πότε θα λειτουργήσουν επίσημα.  

Τα σημεία που βρίσκονται οι κάμερες στη Λεμεσό είναι:

  • Διασταύρωση Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με Αγίας Ζώνης και
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ με Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α΄, (βόρεια Νίκου Παττίχη), την γνωστή διασταύρωση πρώην Fairways στη Λεμεσό. 
Home