Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία: 11 & όχι 40 οι επανασυληφθέντες με χάρη–Επιμένει για τους 40 η πηγή της Offsite

Offsite Team -
09.06.2023

Αστυνομία: 11 & όχι 40 οι επανασυληφθέντες με χάρη–Επιμένει για τους 40 η πηγή της Offsite

Η Αστυνομία μέτρησε μόνο τις υποθέσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί

Θορύβησε το πρωινό ρεπορτάζ της OffsiteNews, το οποίο αναφερόταν ότι από τους 100 κατάδικους τους οποίους απονεμήθηκε Προεδρική Χάρη τον Μάρτιο του 2023, 40 από αυτούς έχουν επανασυληφθεί για διαρρήξεις και κλοπές. 

Η Αστυνομία με απογευματινή της ανακοίνωση υποστηρίζει ωστόσο ότι οι κατάδικοι στους οποίους δόθηκε Προεδρική Χάρη και επανασυνελήφθησαν είναι 11 και όχι 40 όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομία αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιεύσεις σε διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης με θέμα την αποφυλάκιση καταδίκων με προεδρική χάρη, η Αστυνομία ανακοινώνει τα ακόλουθα: Τον περασμένο Μάρτιο αποφασίστηκε η μείωση ποινής σε 118 κατάδικους, από τους οποίους οι 25 ήταν Ε/Κ και οι 93 αλλοδαποί. Από αυτούς απασχόλησαν τις Αρχές, μετά την αποφυλάκισή τους, έξι Ελληνοκύπριοι και πέντε αλλοδαποί και όχι 40 όπως αναφέρεται στις σχετικές δημοσιεύσεις».

Η πηγή της OffsiteNews ωστόσο επιμένει ότι οι επανασυληφθέντες στους οποίους είχε δοθεί χάρη ανέρχονται στους 40 και όπως σημείωσε οι 11 περιπτώσεις τις οποίες επικαλείται η Αστυνομία Κύπρου, προφανώς πρόκειται για αυτές που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Για τους υπόλοιπους επανασυληφθέντες εκκρεμεί η διαδικασία τελικής καταχώρησης.

Home