Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρνιά παράτυπων μεταναστών από τη Συρία μέσω θαλάσσης

Offsite Team -
26.05.2023

Φουρνιά παράτυπων μεταναστών από τη Συρία μέσω θαλάσσης

Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα - Μεταφέρθηκαν στο «Πουρνάρα»

Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη δύο σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στα οποία επέβαιναν συνολικά 60 πρόσωπα.

Το πρώτο σκάφος, ανακόπηκε γύρω στις 8μ.μ. στις 24/05/2023 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό επέβαιναν 31 άνδρες, τρεις γυναίκες και 12 παιδιά.  

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 22ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν 62χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 45 επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

>>>>Διαβάστε επίσης: Έρχεται καλοκαίρι έρχονται λαθρομετανάστες - Έως €4.000 το κεφάλι<<<<

Επίσης, χθες 25/05/2023, γύρω στις 2.45 μ.μ., ανακόπηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα άνδρες, μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά.  

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου 2023, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Επίσης, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 37 ετών, ως απαγορευμένος μετανάστης. 

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα». Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Home