Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Αστυνομία ψάχνει Κύπριο γιατρό σε όλη την Ευρώπη

Γιώργος Μιχαηλίδης -
25.05.2023

Η Αστυνομία ψάχνει Κύπριο γιατρό σε όλη την Ευρώπη

Απόφασίζεται σήμερα εάν θα ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης του 62χρονου πατέρα του - Τα αδικήματα που διερευνούνται

Γιώργος Μιχαηλίδης

Σε όλη την Ευρώπη ψάχνει η Αστυνομία τον γιατρό που διέφυγε στο εξωτερικό και με βάση μαρτυρία εξουσιοδότησε τον πατέρα του επίσης γιατρό να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο ΓεΣΥ για εγχειρήσεις και εξετάσεις ασθενών.

Εναντίον του γιατρού εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Σημειώνεται ότι ο 62χρονος πατέρας του λόγω άλλων ποινικών υποθέσεων αφαιρέθηκε από το σύστημα,. Σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλθηκε στην Αστυνομία κατάχρηση 60.000 ευρώ. Το διάταγμα κράτησης του 62χρονου ολοκληρώνεται σήμερα και η Αστυνομία αναμένει τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα για την ανανέωση της κράτησης του,

Με βάση της λεπτομέρειες του αδικήματος, ο συλληφθείς 62χρονος φέρεται να διενεργούσε ιατρικές πράξεις στο όνομα του γιου του - ενώ προηγουμένως είχε τερματιστεί η σύμβασή του με το ΓεΣΥ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα για τις πράξεις του.

>>>>Διαβάστε επίσης: Γιατρός έκανε εγχειρήσεις, τις έγραφε στον γιό του και πληρωνόταν από ΓεΣΥ<<<<

Με βάση το ένταλμα σύλληψης  τα αδικήματα αφορούσαν: Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, καθώς και για αδικήματα διαφθοράς.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αποτάθηκε  δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι γιατρός έχει συλληφθεί σε σχέση με διερευνόμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς. 

Στη δήλωση προσθέτει ότι ο ΠΙΣ θα εξετάσει στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Home