Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ήρθαν οι 5 μικροί Αίαντες αλλά δεν θα ρίχνουν νερό

Γιώργος Μιχαηλίδης -
08.06.2023

Ήρθαν οι 5 μικροί Αίαντες αλλά δεν θα ρίχνουν νερό

Θα μεταφέρουν μέχρι και 8 αστυνομικούς - Στο περίμενε η συγκρότηση αντιοχλαγωγικών ομάδων

Με καθυστέρηση δυο μηνών έφθασαν τελικά στην Κύπρο τα 5 μικρά αντιοχλαγωγικά οχήματα  τύπου Mercedes που θα βοηθήσουν την Αστυνομία στην πάταξη επεισοδίων σε διαδηλώσεις και  αθλητικές συναντήσεις.

Τα 5 αντιοχλαγωγικά οχήματα είναι μικρογραφία του «Αίαντα» και θα σταθμεύουν δυο στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης, και από ένα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Όπως πληροφορούμαστε, τα εν λόγω αντιοχλαγωγικά οχήματα θα έχουν βασική ευθύνη τη μεταφορά προσωπικού. Δηλαδή, θα  έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρει το καθένα μέχρι και 10 αστυνομικούς,ενώ δεν θα επηρεάζονται από τον πετροβολισμό.  Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, δεν έχουν προδιαγραφές ρίψης νερού. Ο βασικός λόγος ενίσχυσης της Αστυνομίας με αυτά τα αυτοκίνητα είναι να σταματήσει η ευρεία  χρήση των αστυνομικών περιπολικών για τη μετακίνηση του προσωπικού για να μη γίνονται στόχος από ταραξίες. 

Στο Μηχανουργείο για τροποποιήσεις

Τα 5 μικρά αντιοχλαγωγικά οχήματα με την παραλαβή τους στάλησαν στο Μηχανουργείο του Αρχηγείου Αστυνομίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις προτού τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο περίμενε η συγκρότηση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας

Στους άμεσους στόχους του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου είναι η  σύσταση μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων. Για το λόγο αυτό διατάχθηκε μελέτη από τη ΜΜΑΔ με στόχο να  εντοπίσει όλα όσα πρέπει να γίνουν για να συσταθούν οι  αντιοχλαγωγικές αυτές Μονάδες. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Φεύγει από τον Αρχηγό Αστυνομίας ο έλεγχος για αστυνομικούς που ελέγχουν αστυνομικούς<<<<

Ωστόσο, η έλλειψη προσωπικού που θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές «πονοκεφαλιάζει» το Αρχηγείο.

Στα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και συζητήθηκαν στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για πάταξη της βίας στα γήπεδα  είναι η συγκρότηση και λειτουργία μόνιμης αντιοχλαγωγικής μονάδας στην Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσου Δράσης (ΜΜΑΔ), με αποκλειστικά καθήκοντα την αστυνόμευση αθλητικών αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων υψηλής επικινδυνότητας. 

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

Home