Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι 4 προτεραιότητες της Άννας - Σήμερα πάει Βουλή, αύριο Φυλακές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.03.2023

Οι 4 προτεραιότητες της Άννας - Σήμερα πάει Βουλή, αύριο Φυλακές

Θα αναλύσει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη αναφορικά με τη δράση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H πρώτη παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννας Κουκκίδου - Προκοπίου από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της θα γίνει σήμερα στις 09:10 το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής. Πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη με την Υπουργό να αναλύει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη αναφορικά με τη δράση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Όπως πληροφορούμαστε, η Υπουργός που έφθασε ψες στην Κύπρο από το εξωτερικό θα αναλύσει ενώπιον των μελών της Επιτροπής τρία βασικά θέματα. Την πορεία μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης που πρέπει να εφαρμοστεί την 1η Ιουλίου 2023. Η Υπουργός θα τονίσει ότι η προσπάθεια εστιάζεται κυρίως σε μέτρα για την επιτάχυνση της εκδίκασης των καθυστερημένων υποθέσεων, καθώς και στην εφαρμογή των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας που θα τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2023, απλοποιώντας την διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Πρώτη επίσκεψη Άννας στο Αρχηγείο Αστυνομίας<<<<

Παράλληλα, η κα Κουκκίδου - Προκοπίου θα αναπτύξει  τους τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Η  κ. Κουκκίδη-Προκοπίου τόνισε την σημασία που δίνει η Κύπρος στην κοινωνία των πολιτών και ενημέρωσε τους ομολόγους της για την λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης μέσω της οποίας δημοσιοποιούνται και τυγχάνουν δημόσιας διαβούλευσης όλα τα νομοσχέδια και οι σημαντικές πολιτικές της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές οι οποίες διευθύνονται τους τελευταίους 3 μήνες από τον Αστυνόμο Ιωάννη Καπνουλλά που εκτελεί χρέη αναπληρωτή διευθυντή.

Πάει αύριο στις Φυλακές

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικων επισκεψεων της η Υπουργός Δικαιοσύνης θα βρεθεί την Πέμπτη 23 Μαρτιου 2023 στις Κεντρικές Φυλακές όπου θα ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διευθυντή Ιωάννη Καπνουλλά για την κατάσταση στο σωφρονιστικό Ίδρυμα. Επίσης, ίσως ξεκαθαρίσει και το θέμα της διεύθυνσης του Ιδρύματος.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών θα συζητηθεί η παροχή εξουσίας στην Επιτροπή Κατάταξης των Φυλακών για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων για κατ’ οίκον περιορισμό υποδίκων, με την τοποθέτηση ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής. 

Επίσης, η Επιτροπή θα εξετάσει την παροχή δυνατότητας στα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου που διορίστηκαν ως ειδικοί αστυνομικοί ή ως αστυφύλακες και τα οποία κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα να διεκδικούν διορισμό σε εξειδικευμένη θέση της ειδικότητας που αυτοί κατέχουν και τα καθήκοντα της οποίας εκτελούν, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Σημειώνεται ότι στις 30 Μαρτίου 2023 θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση  το νέο νομικό πλαίσιο σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη βαθμίδα της απονομής της δικαιοσύνης.  

 

Home