Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι Βρετανικές Βάσεις στην πολυεθνική πυροσβεστική άσκηση της ΚΔ Πυρσός (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Offsite Team -
25.05.2023

Οι Βρετανικές Βάσεις στην πολυεθνική πυροσβεστική άσκηση της ΚΔ Πυρσός (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο πλαίσιο της ετήσιας κοινής εκπαίδευσης πυρασφάλειας.

Πυροσβέστες των ΒΒ και της 84η Μοίρας έλαβαν μέρος στην Άσκηση Πυρσός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΚΔ στις 24 Μαΐου στο πλαίσιο της ετήσιας κοινής εκπαίδευσης πυρασφάλειας.

 

Η άσκηση, η οποία έλαβε χώρα στις Κιβίδες, στη Λεμεσό, προσομοίωσε μια αγροτοδασική πυρκαγιά όπου πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΚΔ εργάστηκαν παράλληλα, με τις ΒΒ και την Ιορδανία με δύο ελικόπτερα και τη Σλοβενία ​​ως παρατηρητές.

 

Τα ελικόπτερα - Pumas από την 84η Μοίρα παρείχαν στήριξη με ρίψη νερού και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των ΒΒ - Defense Fire and Rescue (DFR) βρίσκονταν στο έδαφος και παρείχαν συμβουλές από ειδικούς.

 

Μιλώντας λίγο μετά την Άσκηση Πυρσός, ο Διευθυντής του Σταθμού Επισκοπής ΒΒ, Άριστος Αριστείδου, είπε:

 

«Η άσκηση περιελάμβανε σενάρια πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή και παρείχε μια πολύτιμη ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών, όχι μόνο μεταξύ των δύο πυροσβεστικών υπηρεσιών αλλά και με όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της ΚΔ.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 2

 

«Βοήθησε επίσης στον εντοπισμό ελλείψεων και προκλήσεων στις τρέχουσες διαδικασίες και εξοπλισμό πυρόσβεσης, που θα αντιμετωπιστούν πριν από την έναρξη της σεζόν.  

«Ήταν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τον νέο μας στόλο ελικοπτέρων στο νησί - Puma - να εργαστεί για την εναέρια πυρόσβεση μαζί με όλες τις άλλες πτητικές μονάδες της ΚΔ.  

«Η κοινή άσκηση βοήθησε στην ενίσχυση της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης μεταξύ των ΒΒ και της ΚΔ, ενίσχυσε τις δεξιότητες διαλειτουργικότητας και επικοινωνίας μας και προώθησε την περιφερειακή συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 3

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΚΔ, Αντρέας Κεττής, που ήταν παρών, δήλωσε: «Η άσκηση, η οποία τελεί υπό την επίβλεψη, διοικητικού και επιχειρησιακού συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο και στοχεύει στην εδραίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συντονισμού όλων των κρατικών 'Υπηρεσιών Πυρόσβεσης'.  

Αυτή η κοινή άσκηση δίνει επίσης την ευκαιρία στη ΚΔ να εφαρμόσει το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ, το οποίο σε πραγματικό χρόνο, είναι μια πολυεθνική επιχείρηση πυρόσβεσης.  

Ο Κεττής συνέχισε: «Επιπλέον, στόχος της άσκησης κατά την οποία ενεργοποιείται το «ΣΧΕΔΙΟ ΙΚΑΡΟΣ» είναι η συμμετοχή όλων των εναέριων δυνάμεων της ΚΔ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 84η Μοίρας των ΒΒ, καθώς και των δύο εναέριων μέσων της φίλης γειτονικής χώρας Ιορδανίας, μαζί με επίγειες δυνάμεις όλων των Υπηρεσιών που θα εμπλακούν στην κατάσβεση πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.  

«Εκτός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και το Τμήμα Δασών, Υπηρεσίες Πυρόσβεσης της ΚΔ σε τέτοιες πυρκαγιές είναι η Εθνική Φρουρά, η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα, τα Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Κοινοτικά Συμβούλια και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Ομάδες.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 4

 

«Σημαντική βοήθεια και στήριξη στην κατάσβεση τέτοιων πυρκαγιών κάθε χρόνο παρέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΒΒ, με τη συμβολή χερσαίων και ιδιαίτερα εναέριων δυνάμεων από την 84η Μοίρα»

 

Home