Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προσλήφθηκαν 32 νέοι αστυνομικοί στις Βρετανικές Βάσεις (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team -
14.03.2023

Προσλήφθηκαν 32 νέοι αστυνομικοί στις Βρετανικές Βάσεις (ΦΩΤΟΣ)

Συνολικά 32 νεοσύλλεκτοι ολοκλήρωσαν την πρώτη τους εβδομάδα ως αστυφύλακες της αστυνομίας των ΒΒ αφού έδωσαν τον επίσημο τους όρκο τους στη Δεκέλεια την περασμένη εβδομάδα.

Οι αστυφύλακες, οι οποίοι αποτελούνται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, ξεκινούν τώρα μια εντατική περίοδο δοκιμασίας δύο ετών όπου θα εκπαιδεύονται σε κάθε πτυχή της επιβολής του νόμου.

AF

 Η ορκωμοσία σηματοδότησε τη μεγαλύτερη πρόσληψη νέων αστυφυλάκων στην Αστυνομία των ΒΒ, ανατρέποντας την τάση να χωρίζονται οι νεοσύλλεκτοι σε ξεχωριστές ομάδες και με την εκπαίδευση να ξεκινά με διαφορά μηνών.

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Δεκέλειας Μάρκος Πέτρου επέβλεψε την απαιτητική διαδικασία πρόσληψης και αποκάλυψε ότι αυτές οι τελευταίες προσλήψεις αστυνομικών έφεραν την Αστυνομία των ΒΒ σε εξαιρετική θέση.

Είπε: «Με την πρόσληψη 32 νέων αστυφυλάκων, η Αστυνομία των ΒΒ είναι πλέον σε πλήρη ισχύ. Χάσαμε προσωπικό τα τελευταία χρόνια λόγω συνταξιοδότησης, αλλά τώρα μπορέσαμε να τους αντικαταστήσουμε και κοιτάζουμε μπροστά στο μέλλον, αυτά είναι σπουδαία νέα.

Ο νεοσύλλεκτος Χρήστος Γέριμος από τη Δερύνεια, δήλωσε ότι ανυπομονεί για την πρόκληση που έχει μπροστά του, και εξήγησε: «Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός για να γίνεις αστυνομικός, αλλά ξέρω ότι θα έχει προκλήσεις .

AF

«Πάντα ήθελα να γίνω αστυνομικός γιατί μπορείς να συναντάς και να βοηθάς ανθρώπους και ήδη μου αρέσει το νέο εργασιακό περιβάλλον.

«Η όλη διαδικασία για να φτάσω εδώ κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, αλλά τώρα που έχω ξεπεράσει όλα τα διαφορετικά στάδια, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω».

AS

Η Τουρκοκύπρια, Gul Akgouchlou που ζει στην Αμμόχωστο, ήταν εξίσου ενθουσιασμένη, είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γνωρίζω όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω τη δουλειά μετά από σχεδόν ένα χρόνο δοκιμασιών που έπρεπε να περάσω κατά την διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Έχω μελετήσει σκληρά και τα έδωσα όλα και τώρα είμαι επιτέλους εδώ και έτοιμη να κάνω τη διαφορά».

Home