Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα ⅔ των αστυνομικών είναι στα γραφεία και φρουρές πολιτικών - Υπουργών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.03.2023

Τα ⅔ των αστυνομικών είναι στα γραφεία και φρουρές πολιτικών - Υπουργών

Μόλις 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - Ψάχνουν 700 νέους αστυνομικούς

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η μη επάνδρωση καίρων πόστων  στην Αστυνομία προκαλεί τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Δύναμης.  Η Offsite News πληροφορείται ότι μόλις το ¼ των αστυνομικών της Δύναμης που αριθμεί 5.500 μέλη υπηρετούν στη λεγόμενη πρώτη γραμμή. Πρώτη γραμμή είναι υπηρεσίες και Τμήματα όπως Ουλαμός Πρόληψης Εγκλημάτων η ΜΜΑΔ, τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών το Τμήμα Βίας στην Οικογένεια, το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης του Αρχηγείου και άλλα.

Αυτή τη  στιγμή, στις εν λόγω Τμήματα και Υπηρεσίες υπηρετούν συνολικά 1500 αστυνομικοί. Άρα, τα ⅔ της Δύναμης βρίσκονται μόνιμα στα γραφεία και στις φρουρές των πολιτικών προσώπων και των Υπουργών. Αποτέλεσμα τούτου είναι να ξοδεύεται και δημόσιο χρήμα χωρίς να εκτελούνται αστυνομικά καθήκοντα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αρχηγός Αστυνομίας: Στόχος να καλυφθούν 700 κενές θέσεις το 2023<<<<

Ζήτησαν συνάντηση με Αρχηγό

Όπως πληροφορείται η Offsite News, οι Σύνδεσμοι της Αστυνομίας ζήτησαν συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου για να ζητήσουν να δώσει  λύσεις και να βρει τρόπους να μετακινηθούν αστυνομικοί στους δρόμους  Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι οι Σύνδεσμοι θέτουν ενώπιον του Αρχηγού τη λειψανδρία σε προσωπικό και τις αδυναμίες που προκύπτουν λόγω των κενών σε νευραλγικές θέσεις.  

Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί προβλήματα και στην άρτια στελέχωση των Αστυνομικών Σταθμών με αποτέλεσμα να επανδρώνονται από μικρό αριθμό ενώ πολλές φορές σε καίρια πόστα ειδικά τις βραδινές ώρες βρίσκονται άπειροι αστυνομικοί ή ακόμα και φοιτητές της Αστυνομικής Ακαδημίας που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε οπλισμό εφόσον παραστεί ανάγκη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι 17 αποδράσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού.

Έρχεται και ο Ουλαμός Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ

Εν μέσω της κατάστασης που διαμορφώνεται, η Κυβέρνηση προχωρεί στην επανασύσταση του Ουλαμού Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ . Ως εκ τούτου θα απαιτηθεί η επάνδρωσή του με αστυνομικούς. Οι Σύνδεσμοι ζητούν όπως οι ειδικοί αστυφύλακες του Ταμείου Θήρας να αποσπαστούν στην Αστυνομία. Ο Ουλαμός σύμφωνα με το Σύνδεσμο Αστυνομίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» πρέπει να υπάγεται στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος γιατί οι επαγγελματίες λαθροθήρες σύμφωνα με το Σύνδεσμο είναι εγκληματικά στοιχεία. Παράλληλα, ζητείται να μην είναι κυνηγοί τα μέλη του Ουλαμού. Επίσης, ζητούν την επανατοποθέτηση όσων υπηρέτησαν στον Ουλαμό εκτός εάν κρίνει διαφορετικά ο Αρχηγός Αστυνομίας.

600 αιτήσεις από υποψήφιους αστυνομικούς

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου ολοκληρώνεται η διορία για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων για τις κενές θέσεις στην Αστυνομία. Μέχρι την Παρασκευή υποβλήθηκαν 600 αιτήσεις από υποψήφιους αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις στην Αστυνομία είναι 700. Στις  8 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για όσους θα διεκδικήσουν θέση.

Κενές θέσεις και στην Πυροσβεστική

Σε διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όως πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική έχει ανοικτές 40 κενές θέσεις, ενώ άλλες 204 είναι παγοποιημένες και απαιτείται η έγκριση της Βουλής για να τις αποπαγοποίηση. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20 Μαρτίου.  

Home