Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ: Τρεις προϋποθέσεις για να πει το ναι η Αστυνομία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.04.2023

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ: Τρεις προϋποθέσεις για να πει το ναι η Αστυνομία

Από Δευτέρας θα ξεκαθαρίσουν πλήρως τα δεδομένα - Βασική προϋπόθεση ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θέλει να φέρει τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Στάδιο ΓΣΠ, αλλά το «κλειδί» το κρατά η Αστυνομία Κύπρου. Χθες Παρασκευή «έσκασε» η είδηση ότι η ΕΠΟ λόγω ειδικών συνθηκών επέλεξε όπως ο Τελικός Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 20 Μαϊου 2023 διεξαχθεί στην Κύπρο. Στον Τελικό πιθανότατα θα συμμετάσχουν ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

Οι ειδικές αυτές συνθήκες είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) δεν δίνει την έγκρισή της για διεξαγωγή του Τελικού στην Ελλάδα αφού την επόμενη είναι οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Παράλληλα, επειδή ο Τελικός πρέπει να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα προκύπτει άρνηση από διάφορες πόλεις π.χ. Βόλος λόγω επεισοδίων σε προηγούμενους Τελικούς.

Πώς έχει η κατάσταση με την Κύπρο

Ασφαλείς πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι η ΕΠΟ αποτάθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ενημέρωσε για πρόθεση διεξαγωγής του Τελικού στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Στάδιο ΓΣΠ. Η ΚΟΠ απάντησε θετικά, ενώ το ίδιο έπραξε και το Στάδιο ΓΣΠ. 

Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι χθες η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε επίσημα αν και γνωρίζουν στο Αρχηγείο για τις προθέσεις της ΕΠΟ.

Η Αστυνομία φαίνεται να προσανατολίζεται σε πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για να πει το ναι στη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου στο ΓΣΠ.

Μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου βρίσκονται τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες η Αστυνομία φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και αυτές θα γείρουν την πλάστιγγα κατά ποσό θα πει το ναι στο αίτημα της ΕΠΟ.

Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει γύρω στους 1000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση - Χώρος διαμονής οπαδών: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για το συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων. 

Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο ζητηθεί όπως αυτά διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Ευθύνες σε αξιωματικό και αστυνομικούς ρίχνει η έρευνα για τα επεισόδια στο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»<<<<

Παράλληλα, θα προβληματίσει και διαχωρισμός των κερκίδων με μια πρώτη σκέψη να δοθεί η ανατολική κερκίδα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και η δυτική κερκίδα στους οπαδούς της ΑΕΚ με τα πέταλα να μείνουν κενά. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν ξεκαθάρισε ακόμα.

Ο διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης ανέφερε στην Offsite News ότι το Στάδιο είναι διαθέσιμο, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τα θέλω της Αστυνομίας. Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι από Δευτέρας θα ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα και τον αριθμό φιλάθλων που θα έλθουν στην Κύπρο.

Τι λέει η ΚΟΠ

Η Offsite News επικοινώνησε με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου όπου μας αναφέρθηκε ότι η ΚΟΠ ενημερώθηκε αλλά δεν έχει άλλη εμπλοκή. Η διεξαγωγή του Τελικού είναι θέμα ΕΠΟ - ΓΣΠ και Αστυνομίας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πόσοι αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή και εάν θα επιστρατευτούν μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τετάρτη άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τα 9 μέτρα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη βία στα γήπεδα.

Home