Αγγλία/ Επιστρέφει το... αλκοόλ στα γήπεδα μετά από 36 χρόνια!

Αγγλία/ Επιστρέφει το... αλκοόλ στα γήπεδα μετά από 36 χρόνια!

Ένα θέμα το οποίο ήταν... ξεχασμένο για 36 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην επικαιρότητα

Ένα θέμα το οποίο ήταν... ξεχασμένο για 36 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην επικαιρότητα στην Αγγλία και έχει να κάνει με την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στα γήπεδα ποδοσφαίρου, η οποία ισχύει από το 1985.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Αθλητισμού Τρέισι Κράουτς η οποία ανέφερε πως αυτός ο νόμος είναι... απαρχαιωμένος, μιας και την ίδια ώρα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ στα γήπεδα του κρίκετ, του ράγκμπι αλλά και στις ιπποδρομίες. 

Ο προιστάμενος του τμήματος της βίας στο ποδόσφαιρο στην Αστυνομία, είχε αντίθετη άποψη λέγοντας πως αν επιτραπεί η ακτανάλωση αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα, αυτό θα οδηγεί σε ταραχές, όπως συνέβη στον τελικό του Euro του 2020.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Όποιος είδε τα πλήθη έξω από του Γουέμπλει, ξέρει τι ρόλο έπαιξε το αλκοόλ στα όσα έγιναν» είπε ο υπεύθυνος της Αστυνομίας, Μαρκ Ρόμπερτς. 

Η πρόταση για την επιστροφή του αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα έχει γίνει θέμα συζήτησης, με την Υπουργό Αθλητισμού να φέρνει ως παράδειγμα της ομάδες της «non-league», δηλαδή των ερασιτεχνικών κατηγοριών όπου το αλκοόλ επιτρέπεται κανονικά στα γήπεδα την ώρα του αγώνα χωρίς να υπάρχουν επεισόδια αλλά κέρδη για τις ομάδες. 

 

sdna.gr

Home